Milletvekili İlknur İnceöz´den 1.Vilayetliğimizin 97.yıldönümü müjdesi!

Milletvekili İlknur İnceöz´den 1.Vilayetliğimizin 97.yıldönümü müjdesi!

Milletvekili İlknur İnceöz´den 1.Vilayetliğimizin 97.yıldönümü müjdesi!

?Aksaray´ın iki tren hattının yapım ihalesi bu yıl bitmeden yapılacak?

 * Bugün işgal altındaki ülkemizi kurtarmak ve kurtarılacak vatanımız üstünde kurulacak milli devletimizin temelini oluşturmak üzere kurulan Büyük Millet Meclisine Niğde milletvekili olarak katılan Çorakçı zade Kara Vehbi(Vehbi Çorakçı) tarafından  ikna edilen Atatürk´ün teklifiyle Meclisin açılışından 5 ay 10 gün sonra kabul edilen 40 numaralı kanunla 13 Ekim 1920´de il olmamızın 97. Yıl dönümü.

    1861-1920 arasındaki 56 yıl süren ilk ilçelik esaretinden kurtulmamızın  97. yıldönümü Ak Parti Myk üyesi ve Grup başkan vekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz´den  gelen 2 tren hattımızın ihalesinin yıl bitmeden yapılacağı  müjdesi verilen hizmetin gerçekleşmesiyle Aksaray´ın1 ve 2. ilçelik prangasına çarptırılmasının ana sebepleri ortadan kaldırılacak.

MİLLETVEKİLİ İLKNUR İNCEÖZ ? TÜM HAZIRLIKLAR TAMMALANDI 2017 YILI BİTMEDEN AKSARAY-ULUKIŞLA VE AKSARAY-KONYA,AKSARAY- NEVŞEHİR TREN HATLARININ İHALESİ YAPILACAK?

   Ak Parti Myk üyesi, Grup başkan vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz 2017 yılı bitmeden Aksaray´ın istikbalinin olmazsa olmazı olan hem 250 km hızla yolcu, hem de 80 kilometre hızla yük taşımaya uygun olarak yapılacak olan 2 tren hattımızın ihalesinin 2017 yılı bitmeden yapılacağını açıkladı.

   Gazetemiz yazarı Ali Genç´in bu konudaki sorusunu  cevaplandıran İnceöz? 18 Aralık 2010 günü o zamanki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından ilimizi ziyareti sırasında iş adamlarımıza ve Ak Parti genişletilmiş il divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro salonunda,26 Mayıs 2011 günü ise Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan´ın Aksaray mitinginde  sözünü verdiği müjdeler yakın zamanda fiiliyata geçiyor.

    2013´de Çed projeleri yapılan, daha sonra bu projeye göre geçilecek olan güzergahları belirlenen geçeceği güzergahlarda zemin etüdü yapılan bizi limanlara ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla ve Aksaray-Konya, Aksaray-Nevşehir tren hatlarımızın geçen sene ise etüt projelerinin yapımına başlandı.

    Etüt projeleri bitirilmek üzere olan bu hatlarımızın bu yıl içinde yapım ihalesini yapacağız.

    İhaleyi alan kuruluşun ise zaman geçirmeden ihale sözleşmesinde belirtilen bitim tarihinde aldığı yapım işini tamamlaması için Milletvekili arkadaşlarım ve partimizin ilgili kurmaylarıyla işin  takipçisi olacağız.

   Bu konuda hiçbir hemşerimizin tereddüttü olmasın .?dedi.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri