Milletvekili Aydoğdu “muhalefet düşmanlık yapmak değildir”

Milletvekili Aydoğdu “muhalefet düşmanlık yapmak değildir”

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Düşmanca davranılıyor
Ak Parti Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu, ülkenin bir bölümünde çıkan yangınları değerlendirirken, sosyal medya kanalı ile muhalefet yapanların sanki bu ülkenin insanı değilmiş gibi düşmanca tavırlar sergilemelerine tepki gösterdi. Milletvekili Aydoğdu “muhalefet düşmanlık yapmak değildir” dedi.

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetinde Basın Buluşmalarına katılan Ak Parti milletvekili Cengiz Aydoğdu, basın mensuplarının çeşitli konularda ki sorularını cevapladı. Gündemdeki konuların başında gelen orman yangınlarına değinen milletvekili Cengiz Aydoğdu, bu konuyu çok iyi bildiğini belirterek, iyi bir ormancının ne zaman ve nasıl yangın çıkacağına dair öngörüleri olduğunu vurguladı. Bizim ormanların yanmasında sabotaj mı yoksa bir doğa olayımı olduğu yolunda kesin bir bulguya rastlanmadığını söyledi. Türk Hava Kurumu ve kayyum olarak atanan hemşehrimiz Cenap Aşçı konusundaki iddiaları da cevaplayan Aydoğdu, pek çok bilgi kirliliği olduğuna değinerek, hemşehrimiz Aşçı’nın bu güne kadar bulunduğu mevkilere tepeden inme değil, bilgi, beceri ve tecrübeleri sonucu geldiğini ifade ederek, saldırıların ahlaki değerlerle bağdaşmadığını ve kabul edilemeyeceğini beyan etti.


Aksaray’ın demiryolu konusuna da değinen Ak parti Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ulukışla Çakmak hattı ile Aksaray Organize Sanayi arasında projelendirilen demiryolunun kaynak eksikliğinden başlayamadığını, ihalesinin yapılarak para bulunması halinde hemen temelinin atılacağını söyledi. Bu konunun bir devlet politikası olduğunu da hatırlattı.
Sağlık alanında Ak partinin 19 yıldır çıtayı yükseklere taşıdığını söyleyen milletvekili Aydoğdu, Ara ara uzman doktor sıkıntısı çekildiğini, kendilerinin takibinde olup Aksaray’a daha çok uzman hekim atanması yolunda Bakanlık ile sürekli iletişim halinde bulunduklarını ifade etti. Bazı eksik branşlarında Aksaray’da oluşması için çalıştıklarını söyledi.
Tarımsal sulamada dış havzalardan su getirme konusunun yerel bir sorun olmaktan ziyade ülke sorunu haline geldiğini ifade eden Aydoğdu, KOP projesinin adının değiştirilmesini önerdiğini ve bölgeye gelecek suyun yüzde 10 luk kısmının Aksaray’a verilmesi hususundaki talebi karşısında Konya milletvekillerinin karşı çıkmaları ile konu şimdilik askıda olmasına rağmen bizzat takibinde olduğunu vurguladı. 
Aksaray’ın içme suyu konusunda DSİ projesi olarak Bakanlık nezdinde sorunun çözümü için sürekli irtibat halinde olup, pürüzleri giderip kaliteli suya şehrin ulaşması için belediye Başkanı Dinçer ile birlikte koordineli çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.
Son olarak da hava alanı bölgesine yapılacak Havacılık projesi ile Aksaray’ın uçan hayalinin de gerçekleşmesinin yanı sıra, ülkemizde alanında ilk ve tek tesis olması için çalışmaların devam ettiğini beyan etti.

*CEMİYET BASIN



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri