Milletvekili Erel,Aksaray'da çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti TBMM'de dile getirdi

Milletvekili Erel,Aksaray

500'e yakın çiftçimiz de hibe tohumdan faydalanmak istiyor.

Milletvekili EREL yapmış olduğu konuşmada “Tarım, Orman Bakanlığı coronavirüs dolayısıyla tarımsal üretimin kesintiye uğramaması için 21 ilde tohumların yüzde 75'inin hibe edileceğini söyledi. Çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Ancak Aksaray'da 140 çiftçinin bundan faydalanacağı bildirilmekte. Oysa 500'e yakın çiftçimiz de hibe tohumdan faydalanmak istiyor. Madem üretimi artırmak istiyoruz, talep eden çiftçilerimizin tamamının talebinin karşılanması gerekmektedir. 

Ayrıca sebze üretimi için de fide hibe etmenin yolları araştırılmalı ve üreticilere fide hibe edilmelidir. Hibe tohumun yanında mazot, gübre, sulamada kullanılan elektrik, ilaç girdilerinde de çiftçinin lehine indirim yapılmalı.” dedi.  

 

Ayhan EREL, yem fiyatlarına yapılan zamlarını da dile getirerek Tarım Bakanına seslendi ve yaşanan mağduriyetin çözüme kavuşmasını istedi.

Milletvekili EREL yapmış olduğu konuşmada “Ülke olarak çok zor bir süreçten geçtiğimizi hepimiz biliyoruz, görüyoruz ve hep birlikte yaşıyoruz. Bu sürecin ne kadar devam edeceğini net olarak kimse bilmiyor. Temennimiz en kısa sürede sona ermesidir. 

    Son günlerde yaşanan bu sıkıntılı süreçte, vatandaşımızı aç bırakmamak için çiftçilerimiz üretmeye, çalışmaya zor şartlarda devam etmektedirler. Zaten zor şartlar içerisinde üretim yapmakta iken maalesef, yem zamlarından dolayı belleri bükülmüştür. Dünyada ve ülkemizde petrol fiyatları, mazot fiyatları düşmüş, nakliye maliyetleri azalmıştır. Üreticilerimiz de bu bağlamda yem fiyatlarının düşmesini beklerken, yem fiyatlarında azalma olmasını beklerken maalesef, anlam verilmeyen bir şekilde yem fiyatlarında fahiş miktarda artışlar meydana gelmektedir. Bu artışın nedenlerini köylülerimiz, çiftçilerimiz, hayvan besleyicilerimiz maalesef, henüz çözememişlerdir. 78 lira 25 kuruş olan yem fiyatları, yirmi gün içinde 85 lira 25 kuruş olmuştur. Ülkemizde corona virüsünü yaşadığımız günden bu yana yem fiyatlarında yaklaşık yüzde 20 artış meydana gelmiştir. Üreticilerimiz bu son yem zamlarıyla birlikte ne yapacaklarını, hayvanlarına nasıl yem alacaklarını kara kara düşünmeye başlamışlardır. Buradan Tarım Bakanımıza sesleniyorum: Üreticilerimizin bu mağduriyetlerinin önüne geçmek için gerekli önlemleri alınız, yoksa Allah muhafaza kıtlık kapımızı çalmak üzere.” dedi. 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri