Milletvekili Turan Yaldır: Anadolu’nun stratejik üretim üssü Aksaray

Milletvekili Turan Yaldır: Anadolu’nun stratejik üretim üssü Aksaray

Milletvekili Turan Yaldır: Anadolu’nun stratejik üretim üssü Aksaray

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan YALDIR, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde yaptığı açıklamada depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet dilerken, Türkiye’nin deprem gerçeğinin farkına varılıp bir an önce önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

YALDIR açıklamasında, Türkiye’nin en az deprem riski taşınan bölgelerinden biri olması ve yapılması planlanan demiryolu sayesinde dünya çapında stratejik öneme sahip bir üretim üssüne dönüşmesi öngörülen Aksaray’ın beklenen büyük Marmara Depremi öncesi sanayi tesislerinin ve çalışanlarının göçünü hızlandırmak için gereken çalışmaların tamamlanması ve bunun duyurulması gerektiğini aktardı.

 

 

 İşte YALDIR’ın açıklaması:

“17Ağustos1999 Marmara Depremi'nde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz...

Böylesi felaketlerin  bir daha yaşanmamasını diliyor, 

Uzmanların hergün yüksek sesle ifade ettiği beklenen büyük Marmara depreminin yıkıcı etkilerini en aza indirebilmek adına başta sanayi yatırımlarının Aksaray gibi Türkiye’de deprem riski az olan illere taşınmasını gibi hayati ve stratejik tedbirlerin bir an önce alınmasını önemle vurguluyoruz.

Milyonlarca beyaz ve mavi yakalı aileleri ile birlikte işleri nedeniyle İstanbul ve çevresinde büyük deprem riski altında endişe içerisinde yaşamaktadırlar. 

Demiryolu yatırımıyla birlikte uluslararası bir sanayi şehri olacak olan Aksaray’ımız, beklenen büyük Marmara Depremi için de gerekli hazırlıklarını tamamlamalı.

Bunun için yeni Organize Sanayi alanları belirlenip, hem bürokratik prosedürler ve teşfikler, hem de tüm altyapı çalışmaları süratle tamamlanıp Aksaray İli'mizin Marmara'dan olası göç için hazır olduğu kamuoyuna ilan edilmelidir.”



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri