25.3° / 11.2°

Milli badmintoncu Telli Nur, işitme engelliler olimpiyat seçmelerine hazırlanıyor

Milli badmintoncu Telli Nur, işitme engelliler olimpiyat seçmelerine hazırlanıyor

Milli badmintoncu Telli Nur, işitme engelliler olimpiyat seçmelerine hazırlanıyor
Tarih: 14.03.2025 11:21 Güncelleme: 14.03.2025 11:21

Milli badmintoncu Telli Nur, işitme engelliler olimpiyat seçmelerine hazırlanıyor

Nuray UZATMAZ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, çocukken geçirdiği ateşli havale sonucu iki kulağında da yüzde 56 oranında işitme kaybı oluşan badminton milli sporcusu Telli Nur Ataş (18), bu yıl Tokyo’da düzenlenecek olan Deaflympics Olimpiyat seçmelerine hazırlanıyor. Telli Nur Ataş, “6 yaşında yaşadığım işitme kaybı sonrasında özgüvenim düşmüştü ve diğer insanlardan kendimi soyutlamıştım. Badminton sporu sayesinde milli takımında olmak ya da olimpiyatı görebilecek olmak bana farklı güzel duygular hissettiriyor. Şu anki öncelikli hedefim olimpiyata gitmek ve orada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Kendi sınırlarımı aşmak, kendimi görebileceğim en yüksek seviyede görmek istiyorum" dedi.

Kayseri’de yaşayan Telli Nur Ataş’ın 2 kulağında da 6 yaşındayken geçirdiği ateşli havale sonucu yüzde 56 oranında işitme kaybı oluştu. İlkokula giderken yapılan yetenek taramaları sonucu badminton sporuyla tanışan Telli Nur, 8 yıldır bu sporla ilgileniyor. 2022 yılında yapılan Türkiye İşitme Engelliler Şampiyonası’nda dereceye giren Telli Nur, katılmaya hak kazandığı milli takım seçmelerinde de derece alarak badminton sporuna milli takım sporcusu olarak devam ediyor. Ataş, bu yıl Tokyo’da düzenlenecek olan Deaflympics Olimpiyat seçmelerine hazırlanıyor. Yaşadığı süreci anlatan genç sporcu, "8 senedir badmintonla ilgileniyorum. Duyma yetimi 6 yaşına geçirdim ateşli havale sonucu kaybettim. İki kulağımda da yüzde 56 oranında işitme kaybım var. İlkokulda yapılan yetenek taramaları sonucunda badminton sporu ile tanıştım. Ortaokul ve lise dönemi boyunca birçok turnuvaya katıldım. Birçok arkadaşlık edindim. Benim gibi işitme engelli olan birçok sporcuyla tanıştım. Sonrasında 2022 yılında yapılan Türkiye İşitme Engelliler Şampiyonası’nda dereceye girerek milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandım. Milli takım seçmelerinde derece yaparak milli takıma seçildim. Sonrasında Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandım. Avrupa Şampiyonası’nda takım halinde Avrupa 2’inciliğim bireysel olarak da karışık çiftler kategorisinde Avrupa 3’üncülüğüm var. Şu anda da önümüzdeki mayıs ayında yapılacak olan olimpiyat seçmelerine hazırlanıyorum. Eğer dereceye girersem kasım ayında yapılacak olan Tokyo Olimpiyatlarına gitmeye hak kazanacağım" ifadelerini kullandı.

‘BADMİNTON OLMADAN KENDİMİ EKSİK HİSSEDİYORUM’

Kendisi gibi işitme engelli olan arkadaşlarına da spor yapmalarını söyleyen Telli Nur, “Sporla birlikte birçok yeni arkadaşlık edindim. Özgüvenim gelişti ve yükseldi. Sporla birlikte gidemeyeceğim, göremeyeceğim yerleri görme fırsatına eriştim. Yurt dışını gördüm. Orada yeni arkadaşlıklar edindim. Üniversite hayatıma etkisi oldu. Aslında hiç hayal edemeyeceğim bir şey çünkü 6 yaşında yaşadığım kayıp sonrasında özgüvenim düşmüştü ve diğer insanlardan kendimi soyutlamıştım. Badminton sporu sayesinde milli takımında olmak ya da olimpiyatı görebilecek olmak bana farklı güzel duygular hissettiriyor. Şu anki öncelikli hedefim olimpiyata gitmek ve orada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Kendi sınırlarımı aşmak, kendimi görebileceğim en yüksek seviyede görmek istiyorum. Badminton artık hayatımın bir parçası haline geldi. Badminton olmadan kendimi eksik hissediyorum ve bu branş içerisinde gidebileceğim en iyi yere gitmek istiyorum. Benim gibi işitme engelli olan bütün arkadaşlarıma spor yapmalarını öneriyorum. İllaki badminton olmak zorunda değil başka bir branşla ilgilenebilirsiniz. Emin olun kendinizi daha iyi hissetmenize sebep olur” diye konuştu.

‘TELLİ NUR’LA BUNU BAŞARACAĞINIZA İNANIYORUZ’

Telli Nur’un antrenörü Oktay Coşkunca (32) ise, “Telli Nur kızımızla kendisi ilkokuldayken başlamıştık. Yaklaşık 8 yıllık bir geçmişimiz var. Biz çocuklarımızla çalışmaya başladığımızda ailelerine çocuklarla üniversiteye kadar devam edeceğimizi söylüyoruz. Telli Nur bunun en büyük örneği oldu. Burada çocukların spor anlamında her türlü gelişimi yapmaya çalışıyoruz. Olimpiyat her antrenörün olduğu gibi bizim de hayalimiz. Çok büyük bir organizasyon. Bu olimpiyata gitmeyi hedefliyoruz. Mayıs ayında seçmelerimiz olacak. Seçmelere gidip güzel bir derece alıp olimpiyatlara gitmeyi, olimpiyatta da güzel bir dereceyle dönmeyi düşünüyoruz. Telli Nur’la da bunu başaracağınıza inanıyoruz. Çalışmalarımızı biraz arttırdık. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak daha iyi durumda olduğumuzu gözlemledik. İnşallah olimpiyatlara kadar bu şekilde devam edip olimpiyatlarda da hedefimiz olan madalyayı almak istiyoruz” şeklinde konuştu. (DHA)

(FOTOĞRAFLI)

  • BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,76% -0,15
  • EURO

    47,02% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4271,35% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
İstanbul - Eyüpsultan'da aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayat...
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
Balıkesir Burhaniye'de çıkan orman yangını 8 saatte kontrol altına alındı
Paul Onuachu'ya coşkulu karşılama
Bakan Güler: Dost Japonya'nın etkin ve barışçıl rolünü takdirle takip ediyoru...
İzmir Çeşme'de orman yangını (6)
Ankara'da 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Kütahya’da orman yangını (3)
Narin cinayetinde tutukluluk oy çokluğuyla onandı, mahkeme başkanı tahliye şe...
Zonguldak’ta 18 yavru domuz görüldü
Eyüpspor, Partizan’dan Nihad Mujakic’i kiraladı
Samsunspor, Kongolu orta saha Antoine Makoumbou ile sözleşme imzaladı
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
İstanbul - Gaziosmanpaşa’da 3 katlı binanın çatısı yandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Zonguldak’ta 18 yavru domuz görüldü

Eyüpspor, Partizan’dan Nihad Mujakic’i kiraladı

Samsunspor, Kongolu orta saha Antoine Makoumbou ile sözleşme imzaladı

Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ulaşılmaya çal...

İstanbul - Gaziosmanpaşa’da 3 katlı binanın çatısı yandı

İzmir Ödemiş'te orman yangını

Bakan Fidan, Ankara’da Hamas heyeti ile görüştü

İstanbul - Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçağa lazer tutuldu

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

İzmir Çeşme'de orman yangını (5)

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

Evini basan kardeşlerini pompalı tüfekle vurdu: 2 yaralı

Özgür Özel: Bizde rekabet, tartışma olur, kardeşlik hukukuna zeval getirmek olmaz (3)

Düğün salonu önünde tekme ve yumruklu kavga kamerada

İzmir Çeşme'de orman yangını (4)

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

Onuachu'dan taraftarlara çağrı: Havalimanında buluşalım

Ece Haraç, takımı ile Almanya Kadınlar Masa Tenisi Ligi şampiyonluğuna ulaştı

Trabzonspor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Kocaeli'de hurda dükkanında çıkan yangın yakındaki atölyeye sıçradı