Milli Eğitim Müdürlüğünden okullara´kayıt parası´uyarısı

Milli Eğitim Müdürlüğünden okullara´kayıt parası´uyarısı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden okullara ?kayıt parası´ uyarısı 
 
Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, tüm okul ve kurumlara öğrenci velilerinden kayıt parası adı altında herhangi bir ücret talep edilmemesi talimatı verdi. 
Aksaray Valisi Ali Mantı´nın talimatları doğrultusunda okul ve kurum müdürlerine gerekli bilgilendirmeler yapılırken, kayıt esnasında her hangi bir ücret talep edilmemesi gerektiği okul yetkililerine iletildi. Aksaray´da okulların eğitim öğretim yılına hazırlıklarında tamamlandığı ifade edildi. 
Yeni eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilen öğrenci kitaplarının da eksiksiz ve zamanında öğrenciler için hazır olacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, ?Sayın Valimiz eğitim konusunda her zaman bizlere öncülük etmiştir. Valimiz Ali Mantı talimatları ile okul ve kurumlara öğrenci velilerinden kayıt parası adı altında herhangi bir ücret talep edilmemesi konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı? dedi. 
Kartal ayrıca Anayasa´nın 42´nci maddesinde "İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır" hükmünün yer aldığı hatırlatılarak tüm okul ve kurumların yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu belirtti. *HABER İBRAHİM AMAÇ


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri