Motosiklet kask denetimleri yapıldı

Motosiklet kask denetimleri yapıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 
 
 
 
 
 

Dünya Sağlık Örgütü´nün 2015 yılı ?Yol Güvenliği? raporunda; dünyada ölümlü trafik kazalarının %49´unu yayalar ile bisiklet ve motosiklet sürücülerinin karıştığı kazaların oluşturduğu, motosiklet kazalarında ölümlerin büyük bölümünün kafaya alınan darbe sonucu gerçekleştiği, kask takmanın ölüm riskini %40, ağır yaralanma riskini ise %70 oranında düşürdüğü belirtilmektedir.

2018 yılında ülkemizde tescilli motorlu taşıtların %14´ünü oluşturan motorlu bisiklet ve motosikletlerin, meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına karışma oranı ise %13,9´dur.

Trafik kazalarının en aza indirilmesi, sürücülerinin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması ve denetim faaliyetleri yoluyla yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla, 18 Nisan 2019 tarihinde motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine yönelik, ülke genelinde eş zamanlı olarak ?Motosiklet Kask Denetimleri? yapıldı.

Yapılan denetimlerde,

?        18 bin 71 motorlu bisiklet ve motosiklet/sürücü denetlendi,

?        3 bin 977 trafik ihlali tespit edildi ve işlem yapıldı,

?        546 araç trafikten men edildi,

?        7 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Türk Polis Teşkilatı olarak, vatandaşlarımızın güven ve huzur ortamı içinde seyahat edebilmelerine yönelik yaptığımız çalışmaları ve trafik denetimlerimizi; ülkemiz trafik güvenliğinin sağlanması ile can kayıplarının azaltılması amacına yönelik olarak yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.?



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri