25.2° / 11.8°

Muğla'da 3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaralayan damadın 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istend...

Muğla'da 3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaralayan damadın 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Muğla
Tarih: 23.01.2025 22:34

Sedat ÜNAL/FETHİYE (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Fethiye ilçesinde boşanma aşamasındaki eşinin ailesinin evine gidip, çıkan tartışmada kayınpederi Şükrü Aysu (53) ve kayınvalidesi Adile Aysu (52) ile araya giren komşuları Muhammet Akbaba'yı (49) tabancayla vurarak öldürüp, ardından E.U. ve Serdar Genç'i de evlerinde tabancayla yaralayan Özcan Aybey (41) hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2 kez 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Olay, geçen 29 Haziran'da saat 07.00 sıralarında Kayaköy Mahallesi'nde meydana geldi. 15 Temmuz gazisi Özcan Aybey, boşanma aşamasındaki eşi Nazlı Aybey'in (25) babası Şükrü Aysu'nun evinin önüne gitti. Aybey ve kayınpederi Şükrü Aysu arasında tartışma çıktı. Sesleri duyan Şükrü Aysu'nun eşi Adile Aysu da dışarı çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Evin yanındaki dükkanın sahibi Muhammet Akbaba da kavgayı görüp, tarafları ayırmak için araya girdi. Bu sırada Özcan Aybey, yanında getirdiği tabancayla kayınpederi Şükrü Aysu, kayınvalidesi Adile Aysu ve komşuları Muhammet Akbaba'ya peş peşe ateş edip, kaçtı. Olay sırasında evde bulunan ve silah seslerini duyan eşi Nazlı Aybey durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi.Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Aysu çiftinin hayatını kaybettiği belirlerken, Akbaba ise ağır yaralı olarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Akbaba da doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

2 KİŞİYİ DAHA VURDU

Olay yerinden kaçan Özcan Aybey, ardından Esat Ulu ve Serdar Genç'in yaşadığı eve gitti. Aybey, kendisini elinde tabancayla görüp, tartıştığı Ulu ve Genç'i de yaralayarak otomobiliyle kaçtı. Yaralanan Ulu ve Genç, ilçedeki bir özel hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. İki yaralı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

OTOMOBİLİ TERK EDİLMİŞ BULUNDU

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, Aybey'in kaçtığı otomobili, Çalış mevkisinde ormanda terk edilmiş halde buldu. Çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştıran ekipler, Özcan Aybey'i yakalayıp, gözaltına aldı. İlk ifadesinde, Aybey'in eşiyle problemler yaşadığını, sebebinin kayınpederi ve kayınvalidesi olarak gördüğünü, kavga edince de sinirlenerek onları ve araya giren Muhammet Akbaba'yı vurduğunu söylediği öğrenildi.

Şükrü ve Adile Aysu çiftinin cenazeleri, Kaya Mahallesi Keçiler Mezarlığı'nda, Muhammet Akbaba'nın cenazesinin ise Seydikemer Ortaköy Mezarlığı'nda toprağa verilirken. Şüpheli Aybey polisteki işlemlerinin ardından ertesi gün geniş güvenlik önlemleri altında sevk edildiği Fethiye Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Soruşturmanın ardından Özcan Aybey hakkında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. İddianamede sanık Aybey'in cinayetleri nasıl işlediğiyle ilgili detaylara yer verildi. Eşini kıskanması nedeniyle kayınpederi, kayınvalidesini öldürdüğü, Esat Ulu'yu yaraladığı, onun yanında olan Serdar Genç'i yaraladığı ve daha önce hiçbir husumetinin bulunmadığı, sırf öldürmüş olmak için Muhammet Akbaba'yı öldürdüğüne yer verildi. İddianamede, sanık Özcan Aybey için 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 2 kez 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame Fethiye 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Çanakkale Boğazı, sis nedeniyle çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı
Kırmızı bültenle aranan 3 şüpheli, Gürcistan’dan Türkiye’ye getirildi
İstanbul- İstanbul'da sabah saatlerinde sis etkili oldu -2 / Üsküdar
İstanbul- Başakşehir'de 4 katlı iş merkezinde yangın; 6 iş yeri ile 2 araç ku...
Adana’da refüjü aşıp karşı yöne geçen otomobil, kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 1 y...
Yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı yaya öldü
Polis aracının da karıştığı zincirleme kazada 2 polis memuru yaralandı
Kars'ta çocukların kavgasına aileleri katıldı: 1 ölü
Adana'da parmağını arı sokan arıcı hayatını kaybetti
Takla atan otomobilde yangın çıktı: 1 yaralı
Hatayspor, Konyaspor maçının ardından / Video eklendi
Seyir halindeki hafif ticari araca pompalı tüfekle ateş açıldı; 1 yaralı
İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nde ‘Ordu Günü’ dolayısıyla resepsiyon verildi
Kütahya'da 19 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
İstanbul - Esenyurt’ta 18 yaşındaki Meryem’in 4'üncü kattan düştüğü anlar kam...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Hatayspor, Konyaspor maçının ardından / Video eklendi

Seyir halindeki hafif ticari araca pompalı tüfekle ateş açıldı; 1 yaralı

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nde ‘Ordu Günü’ dolayısıyla resepsiyon verildi

Kütahya'da 19 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

İstanbul - Esenyurt’ta 18 yaşındaki Meryem’in 4'üncü kattan düştüğü anlar kamerada

Diyarbakır merkezli 7 ilde 4 milyar TL işlem hacimli yasa dışı bahis operasyonunda 48 tu...

Savaş mağduru çocukların çığlığı, CSO sahnesinde yankılandı

Gediz’de 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası toprağa verildi (2)

Gaziantep’te, görme engelli kadının evini soyan biri yeğeni 3 şüpheli tutuklandı

İstanbul - Siyasilerden Sırrı Süreyya Önder'e hastanede ziyaret

Ankara Atatürk Lisesi müdür yardımcısına soruşturma

İstanbul - Cemre Çarşısı programı Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti

15 yaşındaki çocuk 65 yaşındaki adamı tabancayla yaraladı

İzmir'in Kemalpaşa Belediyesi’nde usulsüzlük soruşturması: 5 Gözaltı (2)

Traktörün çarptığı bisikletli çocuk yaralandı

Atık yönetmeliğine aykırı davranan özel hastaneye 8 milyon 359 bin lira ceza uygulandı

Manisa FK - Ankaragücü / Fotoğraflar

Manisa FK - Ankaragücü / Ek fotoğraflar

Manisa FK - Ankaragücü / Ek Fotoğraflar

Uluslararası Çince Günü Ankara'da kutlandı