25.1° / 10.7°

Narin Güran cinayetinde 4 sanık, hakim karşısında

Narin Güran cinayetinde 4 sanık, hakim karşısında

Narin Güran cinayetinde 4 sanık, hakim karşısında
Tarih: 07.11.2024 09:18 Güncelleme: 07.11.2024 09:18

Mesut BUDRAÇ-Gıyasettin TETİK-Selim KAYA-Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'da kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında çuvalda cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayetine ilişkin haklarında 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar annesi Yüksel, ağabeyi Enes ve amcası Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar, bugün görülecek ilk duruşma için yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye getirildi.

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolduktan sonra arama çalışmalarının 19'uncu gününde dere yatağında çuvalda, üstü 30, 25 ve 20 kilo ağırlığındaki 3 taşla kapatılıp çalılıklarla gizlenmiş cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması, bugün 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Soruşturma kapsamında, tutuklu 12 şüpheliden 4'ü hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aracında Narin'e ait DNA ve kıl örneği bulunan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile gözaltına alındıktan sonra cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar'ın HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre, olay anında aynı evde olduğunun tespit edildiği belirtilerek, 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Mahkeme Narin’in babası Arif Güran'ın ‘müşteki’, aralarında tutuklu sanıkların da bulunduğu 21 kişinin ise ‘tanık’ sıfatıyla katılması için ‘zorla getirme’ kararı çıkarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu da ‘müşteki kurum’ sıfatıyla duruşmaya davet edildi.

‘BELİRLENEMEYEN BİR SEBEP VE SAİKLE, NARİN GÜRAN'I BOĞMAK SURETİYLE ÖLDÜRDÜKLERİ ANLAŞILMIŞTIR’

İddianamede tutuklu sanıklar için şu ifadelere yer verildi:

“Dosyada bulunan kamera görüntüleri, ifade tutanakları, adli tıp raporları, olay yeri inceleme raporları, HTS kayıtları, HTS daraltılmış baz analiz raporu, kriminal raporlar, görüşme kayıtları, cep telefonları üzerinde yapılan inceleme neticesinde elde edilen veriler, kolluk tutanakları ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde izah olunan ve çelişkileriyle ortaya konulan sebeplerle şüpheliler soruşturmanın en başından itibaren çelişkili, hayatın olağan akışına aykırı, toplum düzeninin ve aile yaşantısının getirdiği genel kurallar ve teamüllere aykırı tutum ve davranışlar içerisinde olmuşlardır. İlk günden itibaren kayıp çocuk olarak ihbarda bulunarak ve Narin Güran'ın son görüldüğü saate ilişkin çelişkiler yaratarak bulunmasını ve olayın ortaya çıkmasını engelledikleri tespit edilmiştir. 21 Ağustos günü saat 15.11 sıralarında kamera açısına son kez giren ve evine doğru çıkan patikaya yönelen Narin'in eve ulaştığı saatte dosya kapsamında bulunan HTS analiz raporları, dar alan baz çalışmasına ilişkin bilirkişi raporu dikkate alındığında, tüm şüphelilerin ikamette bulunduğunun net bir biçimde ortaya konulması karşısında zaman ve mekan birliği içerisinde olan şüphelilerin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde iştirak iradesiyle hareket ederek, öldürme eylemi üzerinde ortak hakimiyet kurarak belirlenemeyen bir sebep ve saikle Narin Güran'ı boğmak suretiyle öldürdükleri ve üzerlerine atılı suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle şüphelilerin üzerlerine atılı 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasına karar verilmesi talep olunur.”

SANIKLAR YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EŞLİĞİNDE ADLİYEYE GETİRİLDİ

Dosyanın kapsamlı ve tarafların sayısının fazla olması nedeniyle, muhtemel olayların önüne geçilebilmesi için duruşma salonunda, önünde ve adliye çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için müzekkere yazan mahkemenin talebi üzerine dün adliyenin çevresi bariyerlerle kapatıldı. 09.00’da başlayacak ilk duruşma öncesi tutuklu sanıklar, erken saatlerde yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye getirildi. Adliyeye giriş tek noktadan gerçekleştirilirken, gelenler çanta ve benzeri eşyaları kontrol edilip, üst aramalarının ardından içeri alınıyor. Ambulans ekiplerinin de hazırda bekletildiği adliye çevresinde trafik polisleri araçların geçişini kontrol ederken, motosikletli Yunus timleri de devriye görevi yürütüyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10220,57%-0,08
  • DOLAR

    39,83% 0,01
  • EURO

    46,95% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4272,97% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6809,88% 0,02
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözalt...
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Dünyaya örnek olan sağlık hizmeti sunuyoruz
Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözalt...
Milas'ta orman yangını(2)
420 Dünya Şampiyonası'nda ilk gün yarışları tamamlandı
Fatih Erbakan, Mahmut Arıkan’ı ziyaret etti
Özgür Özel: Tutuklu yargılanmak büyük bir zulümdür
3 çocuğunun annesi Pınar'ı döverek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet ver...
Şehit dozer operatörü, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı
Muhammet Ali Bahar: Karagümrük varsa, mücadele vardır
Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde (5)
Mardin'de örtü yangını, 3 saatte kontrol altına alındı /Video eklendi
Trump, yabancı ziyaretçiler için ulusal park ücretlerini artıran kararnameyi ...
Hatay'da orman yangını
Milas'ta orman yangını

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde (5)

Mardin'de örtü yangını, 3 saatte kontrol altına alındı /Video eklendi

Trump, yabancı ziyaretçiler için ulusal park ücretlerini artıran kararnameyi imzaladı

Hatay'da orman yangını

Milas'ta orman yangını

Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözaltına alındı ...

Ankara'da haraç çetesine operasyon; 14 şüpheli adliyede

Bakan Bak: Mattia Ahmet Minguzzi bir sembol

Gazeteci Nihat Genç, hayatını kaybetti

Sakarya’da çıkan orman yangını büyümeden kontrol altına alındı

Şarampole devrilen kamyonun şoförü öldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Bakan Işıkhan: Hedefimiz, iş sağlığı ve güvenliği sorununu en alt seviyeye indirmek

Ankara’da hayata geçirilecek Şahin West projesi tanıtıldı

İstanbul- Pilot Mehmet Demirci son yolculuğuna uğurlandı

‘Ada Kıbrıs’ projesine THY’den destek

Ankara'da mobilyacılar sitesinde yangın; 2 iş yeri ve 2 araç zarar gördü

Diyarbakır’da Leman dergisi protestosu /Video eklendi

Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara aktarılıyor

Cezaevinden çıktıktan 2 gün sonra eşini öldürüp intihar etti (2)

Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde (4)