Öğrenciler hem çizdi hem boyadı

Öğrenciler hem çizdi hem boyadı

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | Aksaray gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Öğrenciler hem çizdi hem boyadı

Eskil İlçesine Çukuryurt Köyü ilk ve ortaokul yönetimi pandemi nedeniyle okuldan uzak kalan öğrencilerin yeniden okula ısınmalarını sağlamak için ilginç ve renkli bir çalışmaya imza attı.


Okul bahçesinin yıkık olan bahçe duvarı Aksaray Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü ve köylü vatandaşların desteği ile yeniden yaptırılırken, beyaza boyanan duvara çizgi film kahramanlarını çizmek için öğrencilere davet gönderildi. Renkli davete kayıtsız kalmayan minik öğrencilerin hepsi okula gelerek eğlenceli eğitim için kolları sıvadı. Minik öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte beyaza boyanan bahçe duvarının üzerine sevdikleri çizgi film kahramanlarının resmini çizdi. Ardından renklendirmeye geçen minik öğrenciler çizilen çizgi film kahramanlarını zevklerine göre boyayarak renkli bir görüntü oluşturdu.
Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kılıçer, uygulamanın telafi eğitimi kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, “Çukuryurt ilk ve orta okulunun 1968 yılında yapılan duvarının kötü olduğunu gördük. Burada duvarın yapılması için bir miktar para ayırdık. Duvarı köylüyle birlikte devlet millet iş birliği ile yaptık. Telafi eğitimi kapsamında bu duvarımızı güzelleştirelim, okulumuzu daha cazip hale getirelim diye boya ve çizgi film figürleri ve diğer derslerle ilgili simgeleri duvarlarımıza çizdik. Böylelikle öğrencilerimiz hem dışarıdan hem ders ve teneffüslerde içeriden çalışmalar yaptık. Burada eğitime önem veren eğitimci valimiz Sayın Hamza Aydoğdu’ya, bu işte emek harcayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Velilerin katkısı çok büyük” diye konuştu.
Okul Müdürü Turgay İriş, öğrencileri okula ısındırmak amaçlı böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz uzun bir dönem pandemiden dolayı okullara gelemediler. Bu süreçte tabi ki öğrencilerimiz okuldan uzak oldukları için doğal olarak soğudular. Öğrencilerimizin okula karşı biraz daha ısınmalarını sağlayabilmek adına okul duvarımızı yenilettik ve üzerini öğretmen ve öğrencilerimizle boyadık. Sonrasında öğrencilerimiz duvara resimleri çizdiler. Öğrencilerimizi biraz daha okula alıştırma, ısındırma adına, aitlik duygusunu da oluşturmak adına böyle bir çalışma başlattık” şeklinde konuştu.
Sınıf öğretmeni Enes Güneş ise, “Ülkemiz zor bir süreçten geçti. Bu süreçte de en çok etkilenen camiadan bir tanesi de eğitim öğretim camiasıydı. Çocuklarımız uzaktan eğitim kapsamında evlerinde çok yoruldular. Hem zihinsel, hem de ruhsal bir yorgunluk oldu. Burada telafi eğitimi kapsamında çocuklarımıza eğitim vermek adına onları her zaman ekranlarda izlediği çizgi film kahramanları karakterlerini duvarlara çizip ruhlarının renklerini yansıtmalarını istedik. Bu şekilde hem aidiyetlik duygusu oluşturmak, fedakarlık, paylaşma, dayanışma, bulunduğu yeri güzelleştirmenin her zaman insanın elinde olabileceği duygusunu kazandırmak adına böyle bir çalıma düzenledik. Hem eğlendik hem eğitim vermiş olduk çocuklarımıza” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Öğrenciler çizdi boyadı
Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri