Öğretmen ve Öğrenciler Okulun Çevre Düzenlemesini Kendileri Yapıyor

Öğretmen ve Öğrenciler Okulun Çevre Düzenlemesini Kendileri Yapıyor

Her şeyi devlet ve belediyelerden beklemek yerine kendi imkanlarıyla okullarının içini ve dışını güzelleştiren öğretmenler, bu davranışlarıyla diğer okullara örnek oldu.

Aksaray Merkez Karaören Ortaokulu son yıllarda yaptığı örnek çalışmalarıyla köyde, çevre köylerde ve Aksaray'da adından söz ettiriyor.

Okul Müdürü Salih ÇAYIR: "Yaklaşık 2.5 yıldır Karaören Ortaokulunda Okul Müdürü olarak görev yapmaktayım. Bunun yaklaşık 2 yılında okul içindeki fiziki eksikliklerimizi giderdik. Okulumuz özellikle su konusunda sıkıntı yaşamaktaydı. Bu durum, bahçe ve okul için belirgin bir sorun haline gelmişti.  Bu sorunun çözümü için özellikle yurt dışında bulunan gurbetçilerimizle (İngiltere) irtibata geçilerek onların desteğinden faydalanıp bir kuyu vurdurmakla işe başladık. Kuyu(sondaj) maliyeti yaklaşık 90.000 TL' yi buldu. Şükür, su sorunumuz 2020 Temmuz ayında giderildi. Suyun bulunmasından sonra okulun çevre düzenlemesi için yine gurbetçilerimizin desteğiyle 100 tane yetişkin mavi selvi (Arizona Selvisi, yaklaşık 2 metre) alınarak bu ağaçların dikimi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte yapıldı.

Ağaçların dikiminden sonra uygun alanlara çim ve güller ekilerek bahçenin yeşillendirilip göze hitap eder bir vaziyete gelmesi sağlandı. Bu alanların ve ağaçların sulanması için ağaçların ve güllerin dibine damlama sistemi döşendi. Çimler içinse fıskiye sistemi yapılarak çimlerin yeterli derecede ve modern yöntemlerle sulanmasının önü açıldı. Bahçemizde belirli bir alanda bulunan toprak alan İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Birimi tarafından kilitli taş döşenerek bu alandaki eksiklik de giderilmiş oldu.

Yine bir hayırseverimiz tarafından bahçe duvarımız üzerine tel yaptırılarak (9000 TL) dışarıdan okulumuz için tehlike oluşturabilecek durumların önüne geçilmiş oldu. Böylelikle okul bahçemiz ve okulumuz fiziki imkanları ve çevre düzenlemesiyle Aksaray'ımızın en güzel eğitim kurumlarından biri haline geldi.Yapılan bu çalışmalar gerek köylülerimizin gerekse gurbetçilerimizin okula karşı olan duyarlılıklarını  artırdı. Yapılan çalışmalarda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Karaören köyünün "koca yürekli" hayırseverlerine, velilerine teşekkür ediyoruz.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri