Öğretmenlerin bağışlarıyla alınan fidanlar toprakla buluştu

Öğretmenlerin bağışlarıyla alınan fidanlar toprakla buluştu


Eğitim verdikleri Okulun Bahçesinde ağaç bulunmaması bazı doğa sevdalısı öğretmenlerin dikkatini çekti .Sanatçı kimliğinde olan Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri  kendi aralarında toparladıkları bağışlarla fidan aldılar ve  bugün yaptıkları etkinlik ile  amaçlarına ulaştılar.


Aksaray Güzel Sanatlar lisesi  Eski binalarının çürük raporu verilmesinden  dolayı yeni taşındığı geçici Binada eğitim görmeye başlamışlardı. 
Okulun bahçesinde dikili ağacı olmamasını içine sindiremeyen idealist doğa gönüllüsü Öğretmenler kendi aralarında toparladıkları paralarla 100’e yakın fidan aldılar. 
 Bugün saat 13.30 da  Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal , Yeşil Doğa Derneği yöneticileri ve okulda bulunan öğretmenler ile öğrencilerin de  katılımıyla fidanlar  toprakla buluşturuldu. 


Etkinlik Öncesi  öğrencilere konuşma yapan Hacı Ömer Kartal. ‘’ Okulunuzun yeni yerine taşınana kadar burada eğitim göreceksiniz Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri örnek insan olduklarını yine gösterdiler bugün sizlerle birlikte dikeceğimiz fidanları kendi aralarından toplayarak size yeşil bir ortam hazırlamak isteyen Öğretmenlerinizi kutluyorum, sizlere düşen onları korumak ve yaşatmak olmalıdır hepinizi bu anlamlı girişiminizden dolayı kutluyorum ve başarılar diliyorum ‘’ dedi

Okul Müdürü Nuri Girgin  İse Aksaray ilinde başlatılan Ağaçlandırma seferberliği kapsamında kendi okulumuza fidan ekimi düşünüyorduk ancak çürük raporu olunca güvenlik açısından buraya geldik  geçici olarak geldiğimiz  okul bahçesinin kuru toprak olmasını içimize sindiremedik öğretmen arkadaşlarla bir olup böyle bir bağış yapmak geldi içimizden dilerim fidanlar ağaç olsun  çevreye dekatkısı olsun ‘’ dedi
Daha sonra fidanlar toprakla buluştu ilk fidanı Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal dikerek can suyu verdi.  Ardından tüm öğrenci ve öğretmenler kazdıkları çukurlara fidan ekimini gerçekleştirdiler.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri