Tarih: 04.09.2021 21:02

Okul ve Çevrelerinde Güvenlik Önlemleri Üst Düzeye Çıkarıldı

Facebook Twitter Linked-in

Pazartesi başlayacak olan yüz yüze eğitim öncesi Bakanlığımız okul ve çevrelerinde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Yeni eğitim öğretim döneminde 1.054 okul kolluk görevlisi, 22.772 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, 6.523 devriye ekibinde toplam 19.569 kolluk personeli ile 10 bin özel güvenlik görevlisi okulların güvenliğinden sorumlu olacak. 

 

Bakanlığımız tarafından 2021-2022 yılı eğitim öğretim döneminde öğrencilerin güvenli şekilde okullara gidip gelmesini sağlamak üzere güvenlik önlemlerini sıkılaştırıldı. Emniyet ve Jandarma birimlerince okul ve çevrelerinde yoğun güvenlik önlemleri alınacak. 

 

Okullarda Sabit Olarak Kolluk ve Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlileri Bulunacak

 

 

Yeni dönemde okullarda 1.054 okul kolluk görevlisi, 22.772 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, 6.523 devriye ekibinde toplam 19.569 kolluk personeli görevli olacak. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Program dahilinde 10 bin özel güvenlik görevlisi de okulların güvenliğini sağlayacak.  

 

Bu kapsamda Bakanlığımız; okul kolluk görevlisi, güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ile okul giriş çıkışlarında görev alacak devriye ekiplerinin görev ve sorumluluklarını belirleyen talimatı valiliklere gönderdi. 

 

Mesai Saatlerinde Görev Yerlerini Terk Etmeyecekler

 

 

Sürekli İrtibat Halinde Olunacak

 

Güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ise, sorumlu oldukları okulların idarecileri, görevli rehber öğretmen ve okul aile birliğinde bulunan velilerle sürekli görüşerek bilgi alışverişinde bulunacak.

 

 

Okul Güvenlik Kameralarının KGYS’ye Entegrasyonu Tamamlanacak

 

Öncelik dereceli okullar başta olmak üzere okullarda kurulan güvenlik kameralarının çalışabilirliği kontrol edilecek ve 'Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne (KGYS) entegrasyonu tamamlanacak.

 

Güvenlik kamera sistemi kurulan okulların çevre güvenliğinin etkin bir şekilde sağlanabilmesi ve olayların kayıt altına alınması amacıyla görüntüler öncelikle okul yönetimleri tarafından izlenecek.

 

 

Metruk Binalar Yıkılacak, İnternet Kafe ve Oyun Salonlarının Denetimine Ağırlık Verilecek

 

Yüzde 20 Azalma Sağlandı

 

Okul ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesi için Milli Eğitim, İçişleri ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarınca 2018 yılında itibaren uygulanmaya başlayan Okul ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü ile birlikte okul ve çevrelerinde meydana gelen olaylarda yüzde 20 oranında azalma sağlandı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —