25.3° / 11.2°

Türkiye

Türkiye Haberleri

Okulda 'temiz sınıflar' projesi

Okulda 'temiz sınıflar' projesi

Okulda
Tarih: 09.10.2024 12:35 Güncelleme: 09.10.2024 12:35

Ruken KADIOĞLU- Samet ÖKSÜZ/ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Pursaklar ilçesindeki Turgut Özal Ortaokulu'nda Türkiye Yüzyılı Yeni Maarif Modeli'nde yer alan 'Erdem-Değer-Eylem Modeli' kapsamında temiz sınıflar projesi başlatıldı. Öğrenciler, öğretmenleri öncülüğünde sınıfta sıraları düzenleyip, varsa yerdeki çöpleri toplayarak derse başlıyor.

Toplam 1132 öğrencinin eğitim gördüğü Turgut Özal Ortaokulu'nda 'Temiz sınıflar mutlu huzurlu çocuklar' projesi başlatıldı. Proje kapsamında öğrenciler, her ders öncesi birkaç dakika öğretmenleri öncülüğünde sınıflarını havalandırarak, sıraları düzenleyip, temizliyor. Ardından öğretmenler, öğrencilerin ellerini dezenfekte edebilmesi için gerekli zamanı tanıyor ve ders başlıyor.

Okul Müdürü Hüseyin Şenel, okulun genel temizliğinin görevliler tarafından her gün düzenli olarak yapıldığını belirterek, öğrenciler arasında 'kirletmeme' noktasında bir farkındalık oluşturmak amacıyla projeyi başlattıklarını söyledi. Şenel, "Kirletmeme, dolayısıyla atılan bir çöpün doğaya, okula atılan bir çöpün diğer insanlara verdiği zarara dikkat çekerek çocuklarımıza bir farkındalık oluşturma adına böyle bir proje başlattık. Projeyle ilgili çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Projenin başarıyla tamamlanması ve öğrencilerimizi ülkesine, ailesine, dünyaya duyarlı insanlar olarak yetiştirmenin çok çok önemli olduğunu görüyoruz ve buna inanıyoruz" dedi.

Okul Müdür Yardımcısı ve proje sorumlusu Musa Türker de "Öğrencilerimiz öğretmenimiz öncülüğünde sınıfı önce düzenliyorlar. Sıralarını, masalarını, varsa etrafta atılması gereken bir çöp, öğretmen öncülüğünde toparlıyorlar. Zaten çok uzun sürecek bir şey değil. Sınıfı temiz bıraktıkları için ertesi gün zaten aşağı yukarı temiz buluyorlar. O şekilde de 3-5 dakikalık bir süreçten bahsedebilirim. Özellikle velilerden bu konuda çok ciddi olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çünkü bizim toplumumuzda temizlik aslında çok önemli bir değerdir. Veliler de oldukça memnunlar bu süreçten. Çünkü belki de kendileri yavaş yavaş çocuklardan bu değerlerin gideceği düşüncelerine sahiplerdi; ama aslında o çocukların o değere sahip olduğunu, bunun bizim özümüzde olduğunu, kültürümüzde olduğunu fark ettiler" diye konuştu.

Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de "Zaten bu çalışmalar bütün okullarımızda temizlik kültürü oluşturmak adına var. Turgut Özal Ortaokulu'nda da bir farkındalık oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak amacıyla proje başlatıldı. Burada amaç öğrencilerimizin sınıflarını, okulunu, yaşadığı çevreyi temiz tutma hassasiyeti" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,76% -0,15
  • EURO

    47,02% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4271,35% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İzmir Çeşme’de orman yangını (8) / Gündüz dron ve aktüel görüntüler
İzmir Çeşme’de orman yangını (7) / Ek fotoğraflar
Mersin’de gece denize giren 3 kişiden biri boğuldu; 2 kişi aranıyor
İzmir Çeşme’de orman yangını (7)
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
İstanbul - Eyüpsultan'da aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayat...
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
Balıkesir Burhaniye'de çıkan orman yangını 8 saatte kontrol altına alındı
Paul Onuachu'ya coşkulu karşılama
Bakan Güler: Dost Japonya'nın etkin ve barışçıl rolünü takdirle takip ediyoru...
İzmir Çeşme'de orman yangını (6)
Ankara'da 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Kütahya’da orman yangını (3)
Narin cinayetinde tutukluluk oy çokluğuyla onandı, mahkeme başkanı tahliye şe...
Zonguldak’ta 18 yavru domuz görüldü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İzmir Çeşme'de orman yangını (6)

Ankara'da 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

Kütahya’da orman yangını (3)

Narin cinayetinde tutukluluk oy çokluğuyla onandı, mahkeme başkanı tahliye şerhi koydu

Zonguldak’ta 18 yavru domuz görüldü

Eyüpspor, Partizan’dan Nihad Mujakic’i kiraladı

Samsunspor, Kongolu orta saha Antoine Makoumbou ile sözleşme imzaladı

Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ulaşılmaya çal...

İstanbul - Gaziosmanpaşa’da 3 katlı binanın çatısı yandı

İzmir Ödemiş'te orman yangını

Bakan Fidan, Ankara’da Hamas heyeti ile görüştü

İstanbul - Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçağa lazer tutuldu

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

İzmir Çeşme'de orman yangını (5)

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

Evini basan kardeşlerini pompalı tüfekle vurdu: 2 yaralı

Özgür Özel: Bizde rekabet, tartışma olur, kardeşlik hukukuna zeval getirmek olmaz (3)

Düğün salonu önünde tekme ve yumruklu kavga kamerada

İzmir Çeşme'de orman yangını (4)

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar