Olağan Ortak Meclis Toplantısında 2019 Yılı Değerlendirildi

Olağan Ortak Meclis Toplantısında 2019 Yılı Değerlendirildi

OLAĞAN ORTAK MECLİS TOPLANTISINDA 2019 YILI DEĞERLENDİRİLDİ

Aksaray Valisi Ali Mantı başkanlığında Altuntaş Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası Aksaray için yapılan ve yapılması gereken yatırımlar, sorunlar ve önerilerle ilgili bilgilendirme yapıldı. 


Toplantıda Aksaray’ın sorunları ile ilgili görüşler bildirilerek; sorun ve eksikliklerin birlik ve beraberlik içerisinde çözüm odaklı olarak değerlendirilip Aksaray için daha çok çalışılmasının gerekliliğine vurgu yapıldı. 
Aksaray Valisi Ali Mantı, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ve İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının da katılım gösterdiği toplantıda 2019 Yılı değerlendirildi.


Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, Aksaray’ın 2019 yılında gösterdiği birlik ve beraberliğin 2020 yılında da devam etmesi gerektiğini dile getirirken yeni yılın şehrimize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. 


Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan “Aksaray Ticaret Borsası her zaman şehrin gelişmesini kendine amaç edinmiş, bu doğrultuda Aksaray’ın ekonomik sosyal kültürel ticari alanda kalkınması için projeler üretmiş ve hayata geçirmiştir. Çalışmalarımıza belirlediğimiz hedefler, yanımızda olan sivil toplum örgütleri ve kamu ile devam ediyoruz. Bu vesile ile protokol ve meclis üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.


Programda Aksaray sanayisi ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş ise yaptığı konuşmasında; “2019 yılında misyon, vizyon ve kalite hedeflerimizin revizyonunu gerçekleştirerek yeni bir anlayış içerisinde stratejik planımızı oluşturduk ve yeni yol haritamızdan yola çıkarak kendimize yeni amaçlar ve hedefler belirledik. Aksaray’ın ihracat kapasitesinin artırılması, şehrimizdeki yerleşik işletmelerinin kurumsallaştırılması ve finansal performansları ile markalaşma bilincinin artırılmasını, odamızın lider STK konumunun güçlendirilmesini ve lobicilik faaliyetlerinin artırılmasını yine aynı şekilde odamızın kurumsal kapasitesi ile birlikte, bilgilendirme ve projelendirme performansının artırılmasını kendimize amaç ve hedef olarak belirleyerek 2019 yılını geride bıraktık.  2020 yılında yeni projeler gerçekleştirerek Ortak Aklın Gücüyle İnşa Şehrimizi inşa etmeye devam edeceğiz “dedi.


Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’de Aksaray’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğuna bir kere daha dikkat çekerek Aksaray’ın Tarımsal ve Hayvansal verilerini paylaştı. Özkök, şehrin ekonomisinde tarım ve hayvancılığın ne denli öneme sahip olduğunu ifade ederek “ önceden elimizi taşın altına koyuyorduk bundan sonra ise tüm vücudumuzu koymamız gerecek” dedi.
Aksaray’ın tarımsal faaliyetlerde göstermiş olduğu başarıyı önümüzdeki yıllarda bu birliktelikle daha üst noktalara çıkarmaya devam edileceğinin altını çizen Özkök “Ben inanıyorum ki Aksaray’ımızın önü ve ufku çok açık. Başta biz yöneticiler olarak Aksaray da yaşamanın bir bedeli olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bundan sonra icat çıkarmaya bakalım, daha çok çalışalım, daha çok üretelim diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.


Belediye Başkanı Evren Dinçer’de programımın düzenlenmesinden dolayı Oda ve Borsa Başkanlarına teşekkür ederken, Aksaray Belediyesi olarak her zaman şehrimize en iyi hizmeti vermeye devam edeceklerini dile getirdi. 


Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu toplantının amacına ulaştığını ve istişare ile tüm sorunların çözülüp Aksaray’a daha güzel hizmetler ve projeler ortaya çıkaracağını belirtirken “Hepimizin derdi Aksaray olmalı” dedi.


Aksaray’ın birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyacının olduğunu ifade eden Aksaray Valisi Ali Mantı, çevre illere kıyasla Aksaray’ın her zaman önde olduğunu söyledi.
Vali Mantı “ Şehrimiz hem tarımsal anlamda hem de ekonomik anlamda çevre illerdeki insanların gıpta ile baktığı imrendiği ve aynı ivme ile devam eden bir ildir. Bu başarıların devamının sağlanması ve şehrimizin daha iyi yerlerde olması için birlik ve beraberlik ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Sivil Toplum Kuruluşlarının da ortak hedefler noktası hareket etmemiz gerekiyor. Bu gün burada olmamızı sağlayan Oda ve Borsa Başkanlarımıza, Meclis Başkanlarımıza teşekkür ediyorum “dedi.
Konuşmaların sonrasında Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsasının Akademik Danışmanı, Aksaray Üniversitesi Doç. Dr. Sevilay Uslu Divanoğlu, Aksaray’ın genel yapısı ile ilgili ekonomik verilerle sunum yaparak katılımcılara bilgi verirken, toplantı çekilen hatıra fotoğrafı sonrası son buldu.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri