Ölçü aleti kullananlara muayene uyarısı! 2 Bin 101 TL cezası var

Ölçü aleti kullananlara muayene uyarısı! 2 Bin 101 TL cezası var

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan vekili Dede Özkaraca, basın açıklaması yaparak duyuruda bulundu.

Ölçü ve ölçü aletleri kullananlar ile ilgili açıklama bulundu. Açıklamada; ölçü ve ölçü aletlerin 2 yılda periyodik muayenesi yapılması zorunlu olduğu periyodik muayene müracaatını yaptırmayanlar hakkında, 2 Bin 101 TL para cezası uygulanacağını belirtti.

 

Konuyla ilgili açıklamasında: Bilindiği üzere 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği tartı aletlerinin muayenesi 2 yılda bir yapılmaktadır. Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği´ne göre, Muayeneler her Ocak ayının başından Şubat ayının son gününe kadar Bakanlıkça ( Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ) Yetkilendirilmiş Yetkili Muayene Servislerine başvuruda bulunulur ve yıl içerisinde muayenenin yaptırılması sağlanır. Periyodik Muayeneler 2 yıl geçerli olup, muayene sonucu yetkili Servisin tartı aleti üzerine yapıştırdığı etiket/stikir veya kurşun damga mühür yerine geçer bunlar herhangi bir sebeple koparılır veya tahrip edilmesi yasaktır. Ayrıca bu süre zarfında tartı aleti arızalanır da tamir edilmesi gerekirse yine bakanlıkça ( Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ) yetkilendirilmiş tartı aletleri tamir ve ayar servislerinde yaptırılarak tekrar muayene servisinde muayenesi yapılarak kullanıma alınması zorunludur.

 

        Muayene ücretleri her aralık ayında yeniden düzenlenerek Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Ölçü Aletlerinden Alınacak Muayene ve Damgalama Ücret Yönetmeliği kapsamında muayene yapıldıktan sonra muayeneyi yapan yetkiliye ödenmektedir.

 

    Muayenesi yapılmayan tartı aleti kullanıcılarına 2018 yılı için 2.101,00 TL. idari para cezası uygulanacaktır. ( 3516 Sayılı Kanunun 14-15-16. Maddeleri )

  http://msurapor.sanayi.hov.tr/TartiAlet linkini kullanarak yetkili muayene servislerini öğrenebilirsiniz.

 

Danışma: Aksaray Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü                                               TEL: 0382 444 61 00



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri