Ölüm Kavşağına ´´Rotary Kavşak´´Çalışma Başlatıldı

Ölüm Kavşağına ´´Rotary Kavşak´´Çalışma Başlatıldı

Karayolları Bölge Müdürlüğü İncesu - Armutlu kavşağında ?rotary kavşak? yapım çalışmalarına bugün başladı.

Ölüm kavşağı olarak adlandırılan İncesu-Armutlu kavşağında yaşanan ölümlü son kazada,İncesu kasabası eski belediye başkanı Bayram Ali Turgut bu kavşakta kaza yapıp hayatını kaybetmiş,diğer araçta bulunan 2 kişide yaralanmıştı.

Eski Belediye Başkanı yakınları ve bölgede yaşayan vatandaşlar,  kazanın yaşandığı bölgede toplanıp,Ellerinde "her geçiş ölüm tehlikesi", "ölümlere son vermek için üst veya altgeçit istiyoruz" yazılı pankartlarla eylem yapıp , E-90 karayolunu trafiğe kapatmış,eylem nedeniyle karayolunda uzun kuyruklar oluşmuştu.

Yaşanan bu duruma ilgisiz kalmayan Aksaray Valisi Aykut Pekmez,yaşanan bu eyleme hemen müdahale edip, gereken çalışmanın kısa sürede başlatılacağı müjdesini vermişti.Vali Pekmez´in girişimleriyle Karayolları Bölge Müdürlüğü İncesu - Armutlu kavşağında ?rotary kavşak? yapım çalışmalarına bugün başladı.

Peki ´´Rotary Kavşak(modern dönel kavşak)nedir?

Türkiye Karayolu ulaşımının büyük önem taşıdığı ülkelerden biridir.Bunun sonucu olarak,büyük trafik problemleri ortaya çıkmaktadır.Bunların en önemlisi olarak trafik kazalarındaki artış görülmektedir.Her kavşakta veya yolun her kesiminde polis kontrolünün yapılamayacağı bir gerçektir.Bu nedenle sürücülerin trafik kurallarına uymaya sağlanmaya çalışılmalıdır.Bu konuda en önemli uygulamalardan biri,modern dönel  kavşak olarak adlandırılan kavşak uygulamasıdır.Dünyada yapılan çalışmalar sonucunda,bu tip kavşak uygulamasının trafik kazalarını azaltılması ve trafik yönetimi uygulamalarında etkin sonuç verdiği görülmüştür.

Vali Pekmez´in söz verdiği kavşak çalışmasının kısa sürede başlatılması, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.Bölge halkı´´Valimize çok teşekkür ediyoruz,verdiği sözü kısa sürede yerine getirdi,böyle bir vali´ye sahip olmamız bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.Bu kavşağın tamamlanmasıyla inşallah kötü sonuçların yaşandığı kazalar yaşanmaz´´dediler.

Haber:Savaş Yılmaz

/resimler/2017-11/25/2351216572983.jpg

 



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri