Ölüme terk edilen yavru köpeklere Aksaray Belediye'si sahip çıktı

Ölüme terk edilen yavru köpeklere Aksaray Belediye

Aksaray Belediyesi, Eskil ilçeye bağlı Böget  köyü yakınlarında   boş bir araziye terk edilen ve çoğu  iki aylık oldukları belirlenen 26 yavru köpeği korumaya aldı.

Geçtiğimiz gün  Aksaray ili Eskil İlçesi Böget köyü  partağıcı bölgesinde 50 yavru ve 4 anaç köpek kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soğuk havada boş araziye bırakılmış,yavru köpeklerden bir çoğu açlık ve soğuktan telef olmuştu.

Yaşanan insanlık dışı bu olayın ardından Aksaray Belediyesi ve Eskil Belediyesi ortaklaşa hareket ederek, Veterinerlik Müdürlüğü ve sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi  ekipleri,sabahın erken saatlerinde olayın yaşandığı Eskil İlçesi Böget köyüne hareket ettiler.

AKSARAY BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

Aksaray Belediyesi terk edilen köpekler için harekete geçti. Belediye Başkanı Evren Dinçer'in  talimatı ile boş araziye çıkan ekipler, yavru köpekleri topladı.  26  köpek, tedavi için barınağa götürüldü.

OLAYLA İLGİLİ YASAL SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ

Aksaray Yeşil Doğa Derneği yaptığı açıklamada,bu olayın takipçisi olacaklarını ifade ederek,yasal süreç başlatacaklarını açıkladılar.

Yapılan açıklamada;
20/01/2020 tarihinde Tuz gölü havzası  Eskil İlçesi Böget köyü partağıcı bölgesinde 50 yavru ve 4 anaç köpek kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soğuk havada boş araziye bırakılmıştır. Maalesef Yavru köpeklerden  bir çoğu açlık ve soğuktan telef olmuştur.

YEŞİL DOĞA DERNEĞİ Olarak bu acımasızlığı yapan kişi veya kişilerin bir an önce  tespit edilerek mutlaka gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istiyoruz .
 Derneğimizin daha önce açıkladığı gibi Hayvan Hakları konusunda  Temsilcimiz Metin Başpınar yetkilendirilmiş ve gerekli müdahaleler yapılabilmesi için Hukuk bölümü oluşturulmuştu. 

Olayın aydınlatılması ve yargılanması esnasında Yeşil Doğa Derneği Olarak Bir taraf olarak olacağız masum hayvanlara yapılan bu zulme sessiz kalmayarak  en ağır cezanın verilmesi için tüm gücümüzle çalışacağız.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri