Oryantiring şampiyonasında dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi

Oryantiring şampiyonasında dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi

Oryantiring şampiyonasında dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Aksaray'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Yarışları Aksaray’da gerçekleştirildi. 
Hasandağı ve Güzelyurt ilçesinde gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye'nin 26 farklı ilinden 65 kulüp ve 526 sporcu katıldı. Sporcular, Hasandağı ve Güzelyurt ilçesinin tabi güzellikleri ve tarihi yapıları arasında kıyasıya mücadele etti.


Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu şampiyonanın Güzelyurt etabı yarışmalarını izleyerek federasyon başkanı Hacer Akyüz ve diğer yetkililerden bilgi aldı. Sporcuların etap haritalarını okuyarak belirlenen noktalarda elektronik işaretleme yaptığını anlatan federasyon başkanı Akyüz; Oryantiring sporuna ilginin oldukça arttığını söyledi. 


Aksaray’ın Kapadokya bölgesinin tarihi ve tabi güzellikleri ile çok güzel bulduklarını anlatan Akyüz yeni yarışmalar ve milli takım kamplarının kentte düzenlenmesi için bütün şartların uygun olduğunu belirtti. 
Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Güzelyurt İlçe Kaymakamı Nurullah Cemil Erciyas, Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç ile Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ve diğer katılımcılar tarafından takdim edildi. 


Vali Hamza Aydoğdu dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını verip şampiyona hakkında açıklamalarda bulundu. Aksaray’da çok güzel ve çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Vali Aydoğdu, Oryantiring sporunun çocuklar ve gençler için çok önemli olduğunu belirtti. Vali  Aydoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Hem problem çözme hem de kendini geliştirme açısından çok faydalı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Dün Hasan Dağı'nda bugün de Güzelyurt ilçemizde çok güzel bir organizasyon yaptık. Derece alan sporcularımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.
Organizasyonu 21 yaş erkeklerde Cansel Saraç, 21 yaş kadınlarda Dudu Erol, 20 yaş erkeklerde Aziz Kiziltaş, 20 yaş kadınlarda Buket Aydın, 18 yaş erkeklerde Orkunt Tek, 18 yaş kadınlarda Beyza Nur Kaplan, 16 yaş erkeklerde Altar Ilgaz Tuzcuoğulları ve 16 yaş kadınlarda da Aysa Asya Tuzcuoğulları birinci sırada tamamladı.

 



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri