OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı

OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı OSB Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Aykut Pekmez başkanlığında düzenlenen toplantıya Başkan Vekili Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, üyeler belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Ticaret Sanayi Odası Üyelerinden oluşan Müteşebbis Heyet Üyeleri katıldı.

Toplantıda OSB Müdürü Ayhan Ermiş tarafından bölgenin son durumu hakkında sunum yapıldı.

Ermiş, 1.298 hektarlık toplam alanda 565 sanayi parselinin bulunduğunu söyledi. 209 fabrikanın üretime geçtiğini belirten Ermiş, üretime geçmeye hazır fabrika sayısının 58, yapımı devam eden fabrika sayısının 40, proje çalışmaları devam eden fabrika sayısının 8, toplamda istihdam sayısının ise 12 bin 100 kişiye ulaştığını ifade etti.

Denetim kurulu raporu ile OSB 3. Genişleme alanı ile ilgili Yer Tahsisat Komisyonu üyelerince hazırlanan raporların görüşüldüğü toplantıda; genişleme alanı parsellerinin fiyat belirlenmesi konusunda görüşme yapıldı. Aksaray Valisi OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Aykut Pekmez bakanlık tarafından bu konuda çalışma yapıldığını belirterek son düzenlemelerin ardından fiyatların belirleneceğini vurguladı.

Bölge ve yatırımcıların sorunlarının da değerlendirildiği toplantıda açıklamada bulunan Vali Pekmez; 3. Genişleme Alanının altyapı ihalesinin bir an önce yapılmasının önemini belirterek; tahsislerin yapılabilmesi için altyapı işlerinin bir an önce bitirilmesinin gerekli olduğunu, altyapı bitirilmeden adım atılmaması gerektiğini söyledi.

Vali Pekmez´e veda etti

Vali Pekmez toplantının sona ermesinin ardından Müteşebbis Heyet Üyeleri ile vedalaştı.  Müteşebbis üyeleri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla 27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan atama kararı ile Adıyaman Valiliği görevine atanan Vali Aykut Pekmez´e teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaketi müteşebbis üyeleri ile birlikte Vali Aykut Pekmez´e takdim eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Aksaray´a yaptığı hizmetlerinden ötürü Vali Pekmez´e teşekkür ederek Adıyaman Valiliği görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Vali Pekmez yaptığı açıklamada; 2,5 yıl Aksaray´da birlikte çalıştıklarını belirterek ?Aksaray OSB´nin gelişmesi büyümesi için elimizden geldiğince gayret gösterdik.  Yine yatırımcıların sorunlarını çözme anlamında beraber çalıştık yine gayret gösterdik. Aksaray da görev yapmaktan sizleri tanımaktan büyük mutluluk duydum. OSB Müteşebbis Heyet Üyelerimize çok teşekkür ediyorum? dedi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri