22.4° / 9.6°

OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı
Tarih: 01.11.2018 09:27

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı OSB Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Aykut Pekmez başkanlığında düzenlenen toplantıya Başkan Vekili Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, üyeler belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Ticaret Sanayi Odası Üyelerinden oluşan Müteşebbis Heyet Üyeleri katıldı.

Toplantıda OSB Müdürü Ayhan Ermiş tarafından bölgenin son durumu hakkında sunum yapıldı.

Ermiş, 1.298 hektarlık toplam alanda 565 sanayi parselinin bulunduğunu söyledi. 209 fabrikanın üretime geçtiğini belirten Ermiş, üretime geçmeye hazır fabrika sayısının 58, yapımı devam eden fabrika sayısının 40, proje çalışmaları devam eden fabrika sayısının 8, toplamda istihdam sayısının ise 12 bin 100 kişiye ulaştığını ifade etti.

Denetim kurulu raporu ile OSB 3. Genişleme alanı ile ilgili Yer Tahsisat Komisyonu üyelerince hazırlanan raporların görüşüldüğü toplantıda; genişleme alanı parsellerinin fiyat belirlenmesi konusunda görüşme yapıldı. Aksaray Valisi OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Aykut Pekmez bakanlık tarafından bu konuda çalışma yapıldığını belirterek son düzenlemelerin ardından fiyatların belirleneceğini vurguladı.

Bölge ve yatırımcıların sorunlarının da değerlendirildiği toplantıda açıklamada bulunan Vali Pekmez; 3. Genişleme Alanının altyapı ihalesinin bir an önce yapılmasının önemini belirterek; tahsislerin yapılabilmesi için altyapı işlerinin bir an önce bitirilmesinin gerekli olduğunu, altyapı bitirilmeden adım atılmaması gerektiğini söyledi.

Vali Pekmez´e veda etti

Vali Pekmez toplantının sona ermesinin ardından Müteşebbis Heyet Üyeleri ile vedalaştı.  Müteşebbis üyeleri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla 27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan atama kararı ile Adıyaman Valiliği görevine atanan Vali Aykut Pekmez´e teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaketi müteşebbis üyeleri ile birlikte Vali Aykut Pekmez´e takdim eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Aksaray´a yaptığı hizmetlerinden ötürü Vali Pekmez´e teşekkür ederek Adıyaman Valiliği görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Vali Pekmez yaptığı açıklamada; 2,5 yıl Aksaray´da birlikte çalıştıklarını belirterek ?Aksaray OSB´nin gelişmesi büyümesi için elimizden geldiğince gayret gösterdik.  Yine yatırımcıların sorunlarını çözme anlamında beraber çalıştık yine gayret gösterdik. Aksaray da görev yapmaktan sizleri tanımaktan büyük mutluluk duydum. OSB Müteşebbis Heyet Üyelerimize çok teşekkür ediyorum? dedi.

  • BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    37,87% 0,08
  • EURO

    43,14% -0,04
  • GRAM ALTIN

    4064,28% 0,06
  • Ç. ALTIN

    6569,86% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul- Gaziosmanpaşa'da, metruk evde çıkan yangın yandaki binaya sıçradı: ...
Balkondan tüfekle havaya ateşe açıp, kendini eve kilitledi
Polisten kaçan ehliyetsiz sürücü kaza yapınca yakalandı
Starlink uydusu Adana semalarında görüntülendi
İstanbul- Tuzla'da park halindeki cipte çıkan yangın, 5 araca sıçradı
İstanbul - Şişli'de iş yerinde çıkan yangın söndürüldü; 1 yaralı
Tarsus'ta seyir halinde alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi
İstanbul - İBB Meclisi'nde 2024 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi
Eski Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun babası vefat etti; Siyasiler başsağlığı m...
Çoban köpeklerinin saldırısında öldü/ Ek fotoğraf
Sahipsiz hayvanları toplayan zabıta görevlilerinin aracına çıkan kadını polis...
İstanbul - Önder'i ziyaret eden Bakan Memişoğlu: Büyük bir direnç gösterdi, B...
Bitlis'te bitkin halde bulunan vaşak, tedavi için Van'a gönderildi
İzmir'de 10'u çocuk 29 kaçak göçmen yakalandı
Zamanı aşan bir yankı: 'Kerbela' yıllar sonra yine seyirciyle buluşuyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Sahipsiz hayvanları toplayan zabıta görevlilerinin aracına çıkan kadını polis ikna etti;...

İstanbul - Önder'i ziyaret eden Bakan Memişoğlu: Büyük bir direnç gösterdi, Bu direnç bi...

Bitlis'te bitkin halde bulunan vaşak, tedavi için Van'a gönderildi

İzmir'de 10'u çocuk 29 kaçak göçmen yakalandı

Zamanı aşan bir yankı: 'Kerbela' yıllar sonra yine seyirciyle buluşuyor

İstanbul - Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki eşsiz sis manzarası havadan görüntülendi

İzmir'in Kemalpaşa Belediyesi’nde usulsüzlük soruşturması: 5 Gözaltı

Türkiye Taekwondo'da erkeklerde Avrupa şampiyonu, kadınlarda ve genel sıralamada 2’nci o...

Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın

4 katlı binanın çatı katında yangın

Tan Sağtürk: ADOB, Çelebi Operası'nın Dünya Prömiyerini yaparak adını tarihe yazdırıyor

Eskişehir’de kesinleşmiş hapis cezası olan firari 3 kadın yakalandı

İstanbul - Almanya'daki ağabeyine kızıp, kiracısının işlettiği dükkanı kurşunladı

Bakan Göktaş: Ülkemizde annelik ve babalık yaklaşımları değişti

Yeniden Refah Partili Gül, 'Kırşehir' teşkilatıyla ilgili iddiaları yalanladı

Muğla’da kaçak kazıya suçüstü: 5 tutuklama

Karabük’te firari hükümlü yakalandı

İzmir'de orman yangını davasında tutuklu 4 sanık da tahliye oldu

Tokat’ta orman ihalelerinde yolsuzluk operasyonu: 7 gözaltı

Muğla'da otomobil önünde giden bisikletli gruba çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

İstanbul - Ataşehir'de trafik kavgası: Aracı kavga ettiği kişinin üzerine sürmeye çalışt...