Otizmli Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

Otizmli Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Özel çocuklara özel program 

Özel çocuklara yönelik gerçekleştirilen özel programda çocuklar gönüllerince doyasıya eğlendi. Kimisi oyun havasında göbek attı, kimisi eline aldığı saz ile türküler söyledi. 


Pandemiyi evlerinde geçiren otizmli ve engelli özel çocukların eğlenmesi amaçlı Aksaray Otizmli Dayanışma Derneği tarafında özel bir program düzenlendi. Kılıçaslan Parkında gerçekleştirilen programa onlarca otizm ve fiziksel engelli özel çocuk ve gençler ile aileleri katıldı. Aileleri ve eğitmenleriyle birlikte oyun havasında göbek atan özel çocuklar, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi. Çocukların oluşturduğu ortam renkli görüntülere sahne oldu. Özel çocuklarda kimisi palyaço eşliğinde oyun oynarken, kimisi de yüz boyama etkinliğine katıldı. Tekerlekli sandalyede oturan engelli genç ve çocuklar ise alkışlar ile arkadaşlarının mutluluklarına ortak oldu. 


Otizmli Dayanışma Derneği üyesi 2 ailenin çocukları Mehmet Sağlam (15) ve Enes Utku Koçak (16) Rehabilitasyon merkezlerinde aldıkları eğitimle öğrendikleri bağlamaları çalarak herkesi duygulandırdı. Hem çalan hem de söyleyen özel çocuklar herkesi duygulandırdı. 4 yaşında otizm teşhisi konulan ve ailesinin desteği ile Aksaray'da bir çok eğitim ile etkinliğe katılan Mehmet Sağlam, özel bir rehabilitasyon merkezinde öğrendiği bağlaması ile, "15 yaşında vuruldum bir güzele" diyerek türkü söyledi. Yine 4 yaşında teşhisi konulan ve ailesinin, "Eğitimlerini mücadele bildik" dediği Enes Utku Koçak, 16 yaşına kadar fiziksel ve gelişim açısından özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim aldı. Öğretmenleri ve çevresindeki insanların desteği ile bağlamayı ve türkü sözlerini öğrendi. Koltuğu ve bağlamayı arkadaşı Mehmet'ten devralan Enes Utku Koçak ise, "Dostum dostum" türküsünü seslendirdi.


Programla ilgili bir açıklama yapan Otizmli Dayanışma Derneği Başkanı Cennet İnceöz (39), “Bugün buradaki etkinliğin amacı pandemi dönemi boyunca evde kapanan, bunalan, sıkılan çocuklarımıza bir nefes olmak, eğlenmelerini sağlamak, onları mutlu etmekti. Yüzlerindeki gülümsemeyi görmek içindi her şey. Değdiğini umuyorum, şu an çok mutlular, oynuyorlar, eğleniyorlar” dedi.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri