27.5° / 10.9°

Otostopla 21 camiden hırsızlık yaptı, otostop çekerken yakalandı

Otostopla 21 camiden hırsızlık yaptı, otostop çekerken yakalandı

Otostopla 21 camiden hırsızlık yaptı, otostop çekerken yakalandı
Tarih: 10.11.2020 12:50

Otostopla 21 camiden hırsızlık yaptı, otostop çekerken yakalandı

Aksaray, Niğde ve Ankara’da otostop çekerek gittiği yerlerde toplam 21 caminin yardım kumbaralarını çalan ve güvenlik kameralarının görüntülediği hırsızlık şüphelisi Aksaray’da jandarmanın operasyonuyla otostop yaparak kaçmak isterken yakalandı.
  Hırsızlık olayları, Aksaray, Niğde ve Ankara illerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’ın merkeze bağlı Bağlıkaya beldesi ve Ortaköy ilçesinde meydana gelen camideki yardım kumbaralarından paraların çalınması ile ilgili şüphelilerin yakalanması kapsamında Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, camilerin güvenlik kameralarından elde ettiği görüntülerle çalışma başlattı. İlk olarak güvenlik kameralarından şahsın kimliğini tespit eden jandarma ekipleri araştırmayı derinleştirerek şahsı yakalamak için yol güzergahında bulunan tüm iş yeri ve MOBESE kameralarında inceleme yaptı. Yapılan incelemeler esnasında jandarma ekipleri kimliği belirlenen Sebahattin Ş. (39) isimli şahsın Aksaray merkezde de 2 camiden hırsızlık yaptığını ve sürekli otostop yaparak bindiği araçlarla seyrettiğini tespit etti. Tüm kamera görüntülerinden şahsın gittiği istikamete yönelik takip yapan jandarma ekipleri şahsın en son Aksaray – Adana Karayolunda olduğunu tespit etti. Aksaray – Adana Karayolu Organize Sanayi Kavşağında şahsı bulan ekipler bir süre takibe aldı. Yapılan takibin ardından şahsın otostop çektiğini gören jandarma ekipleri yaptıkları operasyonla şahsı otostop çekerken kıskıvrak yakaladı. Şahsın üzerinde yapılan aramada yaklaşık 600 TL para ele geçirildi. Gözaltına alınan Sebahattin Ş. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Şüphelinin, burada yapılan inceleme ve araştırmalarda Niğde'de 2 cami, Ankara'da 15 camiden hırsızlık yaptığı ve bu nedenle de aranması olduğunu belirledi. İfadesi alınan hırsızlık şüphelisi jandarmadaki işlemlerinin ardından Aksaray Adliyesi’ne sevk edildi.

  Yardım paralarını cebine doldurdu
  Sağlık kontrolünden geçirilmek için Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine getirilen hırsızlık şüphelisi Sebahattin Ş., sağlık kontrolünden çıkarken basın mensuplarının “Camileri neden soydun” sorusuna, “İhtiyacım vardı. Zor durumda kaldım. Pişmanım, yaptık bir cahillik yaptık” dedi.
  Rahat tavırlarıyla dikkat çeken şüpheli camilerdeki güvenlik kameralarını da hiçe sayarak umursamazca saatlerce uğraşıp yardım kumbaralarını kırarak içindeki paraları cebine koydu. Güvenlik kameralarına yakalanan hırsızın cami yardım kumbarasını sökmeye çalıştığı, sökemeyince de cami bahçesinden kilitli parke taşı alıp gelerek yardım kumbarasını kırdığı, kırarak açtığı kumbaranın içindeki paraları cebine doldurduğu anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi.
  Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

  • BIST 100

    10220,57%-0,08
  • DOLAR

    39,83% 0,01
  • EURO

    46,95% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4272,97% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6809,88% 0,02
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Görme engelli bankta müzik dinlerken cep telefonu çalındı
Yalova'da tarım işletme deposunda yangın; 1 otomobil ile sera da zarar gördü
Sahte belgelerle pamuk satışında kamu 248 milyon TL zarara uğratıldı: 3 tutuk...
Kocaeli merkezli 20 ilde dolandırıcılık operasyonu; 9 tutuklama
Milas’ta orman yangını (4)
Seyir halihdeki kamyonetin üzerine çam ağacı devrildi
Mersin'de iş yerine silahlı saldırı; 1 ölü, 1 yaralı
İstanbul - Bakan Tekin: Bizim asli vazifemiz milli birliğimizi ve beraberliği...
Polisten kaçan şüpheli, boğazına bıçak dayayıp direndi; 1 saatte ikna edildi
Alacak meselesinde öldürülen baba ile oğlu toprağa verildi (2)
Hakan Balta, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü oldu / Fotoğraf eklendi
Bursa’da üzerine şeker çuvalları düşen işçinin bacağı kırıldı
Milas’ta zeytinlik yangını (2)
Beşiktaş, Avusturya kampındaki ilk antrenmanını gerçekleştirdi
Hamsik’in jübilesinde Trabzonspor buluşması

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Hakan Balta, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü oldu / Fotoğraf eklendi

Bursa’da üzerine şeker çuvalları düşen işçinin bacağı kırıldı

Milas’ta zeytinlik yangını (2)

Beşiktaş, Avusturya kampındaki ilk antrenmanını gerçekleştirdi

Hamsik’in jübilesinde Trabzonspor buluşması

664’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılış seremonisi yapıldı

Hatay'da orman yangını (2)

Galatasaray'da Mathias Ross ile yollar ayrıldı

Bakan Yerlikaya, orman yangınlarında yok olan Köprücek ve Kaşıkçı köyünde

Galatasaray’da yeni sezon hazırlıkları başladı

Tokat’ta otomobil takla attığ: 4 yaralı

Antalya - Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözaltı...

Thomas Reis: Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar istiyoruz

Milliler, Olomouc Grand Prix’sinde 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı

İstanbul - Akar : "Bizim temennimiz, yapılan çalışmaların ülkemiz dışında görülmesi"

İstanbul - Büyükçekmece’de 15 yaşındaki sürücünün kullandığı cipin çarptığı yaya hayatın...

Basketbolda Galatasaray, Muhsin Yaşar'ı kadrosuna kattı

Trabzonspor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Nijeryalı golcü Onuachu, Trabzonspor’a geri dönüşünü anlattı: Yarım kalan bir işimizi ta...

Parkta bıçakladığı kocasını elektrikli bisikletle hastaneye götürdü

İzmir Buca'daki orman yangını 2'nci gününde; ekipler alevlerin arasında kaldı (3)