26.9° / 13.8°

Özgür Özel: Biz terörsüz bir Türkiye'den yanayız

Özgür Özel: Biz terörsüz bir Türkiye'den yanayız

Özgür Özel: Biz terörsüz bir Türkiye
Tarih: 18.03.2025 18:01 Güncelleme: 18.03.2025 18:01

Kübra SONKAYA/ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz terörsüz bir Türkiye’den yanayız. Biz mafya terörüne de karşıyız. Terör sorununu çözmek için alabildiğine demokrasi, demokratikleşme paketimizi hazırlıyoruz. Masa kurulduğunda, Meclis çalıştığında oradayız" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, Kartalkaya'daki otel yangını soruşturmasında 'korsan' ilan edilen bilirkişi raporunda sonra 53 gündür yeni bir rapor düzenlenmediğini söyleyerek, "Biz bu meseleyi takip etmeye, unutturmamaya devam edeceğiz. Aynı İliç'te olduğu gibi. İliç'te 9 işçi hayatını kaybetti. Dün de duruşma vardı, tek kamu görevlisi yargılanmadı. Yani İliç'e adaleti getirmek bundan bir sonraki iktidara, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına kaldı" dedi.

'TRUMP'A FİLİSTİN İLE İLGİLİ NE DEDİN'

Özel, Filistin'de ateşkesin sona ermesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesine ilişkin, "19 Ocak'ta bir ateşkes başladı. Memnuniyetimizi ifade ettik, umutlandık. O ateşkesten sonra Trump'ın Filistin'e emirleri başladı. Ondan cesaret alan Netanyahu'nun 'Şunu yapmazsanız ateşkesi bozarım, bunu yapmazsanız bozarım' maalesef dün akşam ateşkesi bozdular. Böyle bir şey konuşulduğunda Alman Cumhurbaşkanı, 'Tehcir kabul edilemez, insanlık suçudur bu' dedi. Yanında duran Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Steinmeier'i dinledi, ağzını açmadı, günlerce sustu. Evvelsi gün bir telefon görüşmesi gerçekleşti, nihayet Trump ile telefonda görüştü. Hepimiz bekliyoruz ki İsrail'e karşı sert bir dil, Filistin'i sahiplenen bir duruş ve Trump'a bir meydan okuyuş. Bizimkilerin açıklaması. Bir kelime Filistin'in 'F'si yok, İsrail'in 'İ'si yok. Barış yok, ateşkes yok, 1967 sınırları yok, bağımsız Filistin yok. Ne var? Hiçbir şey yok. Karşı taraftan, böyle görüşmelerden sonra açıklama yapılır. Hiçbir açıklama yok. Diplomatik geleneklerde olmayacak bir şey. Niye? Bu 'Filistin' demedi ya da demeye kalktı, çok sert bir cevap aldı. Gelen bilgi; bu taraf ABD'lilerden görüşme ile ilgili açıklama yapmamasını talep etmiş. Soruyorum Erdoğan'a; bugün akşam iftarda çıkacaksın yine o kürsüye. Trump'a Filistin ile ilgili ne dedin? Bir şey dedin mi?" diye konuştu.

'4 BİN LİRA MÜJDE DEĞİLDİR'

Emeklilerin bayram ikramiyelerine değinen Özel, "Komisyondan geçti, Genel Kurul'dan geçecek. O 3 bin lirayı 4 bin yapacaklar. Buradan açıkça söylüyoruz; o 3 bin lira 4 bin lira olmasın, o 3 bin lira, en az bir asgari ücret; 22 bin 104 lira olsun. Hiç olmazsa bu bayramda emeklilerin boynu bükük kalmasın. Çocuklar bayram şekeri bekliyor büyüklerden değil mi? 2018 yılı bizim zorumuzla verdiği bin lira, 25 kilo bayram şekeri alıyordu. Bugün 'verelim' dedikleri 4 bin lira, 6 kilo bayram şekeri alıyor. 700 lira olmuş bayram şekerinin kilosu, o gün 40 liraymış. TÜİK'i açın bakın, listeleri açın bakın. Şekerciye, bayram şekeri satanlara gidin sorun. 2018'deki bin lira 25 kilo bayram şekeri alırken, bugünkü 4 bin lira 6 kilo bayram şekeri alıyor. İşte emeklinin, Erdoğan'ın Türkiye'yi yönetmesine ödediği bedel sadece bayram şekerinde. 19 kilo bayram şekeri kayıp. Böyle bir bayram geliyor ve 4 bin lirayı müjde gibi sunuyorlar. 4 bin lira müjde değildir, emekliye hakarettir, kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

'MASA KURULDUĞUNDA ORADAYIZ'

Özel, DEM Parti heyetinin, Meclis'te AK Parti ve MHP grupları ile gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin, "Eskiden, 'DEM Parti'ye şunu diyebilir misin? Bunu diyebilir misin' ya da CHP'ye 'DEM Parti ile nasıl bayramlaşırsın, Meclis'te nasıl el sıkışırsın? Nasıl ziyaret edersin'; şimdi oraların çok ötesinde bir ilişki içindeler. Dün o görüntüleri gördük, o fotoğrafları gördük. Geçmişte dedikleri lafları çıkarıp yüzlerine vursan, orada bir siyaset var; ama bizim işimiz, dün bizim doğru yaptığımıza hepsi birden gelince, 6,5 milyon oy almış bir partiyi siyasi muhatap kabul etme noktasına gelince, tutarsızlıklarını yüzüne vurmak değil, CHP'nin tutarlılığının, haklılığının gururunu yaşamak ve onların geldiği bu noktanın doğru nokta olduğunu, geçmişteki zikzakların 180 derece dönüşlerin falan da onların külliyatına, arşivine, geçmişine kaldığını bilmek bize yeter. Ama o da ne? Beyler, CHP'ye şunu soruyor, önce şunu açıklayacakmış CHP. ‘Terörsüz Türkiye hedefine karşı mısınız?’ Tövbe estağfurullah. Cumhuriyet Halk Partisi terörle arasına mesafe koymadan, terör sorunuyla, Kürt sorunu konusunda en tutarlı çizgisini yıllardır korumada herkesin takdirini kazanmış, hepiniz CHP’nin durduğu noktaya gelmişsiniz, göreceğiz devamında o adımları atabilecek misiniz, atamayacak mısınız? Ama durduğumuz yer doğru olmuş, tarih bize tescillemiş. Adam bize ‘Terörsüz Türkiye hedefine karşı mısınız?’ diye soruyor. Net cevap veriyorum, net. Biz terörsüz bir Türkiye’den yanayız. Biz mafya terörüne de karşıyız. Bu soruyu soranlar, siz mafya terörüne de karşı mısınız? Terör sorununu çözmek için alabildiğine demokrasi, demokratikleşme paketimizi hazırlıyoruz. Masa kurulduğunda, Meclis çalıştığında oradayız" ifadelerini kullandı.

'BU PARTİDEN MAKBUL MUHALEFET ÇIKMAYACAK'

CHP’li belediyelere açılan soruşturmalara değinen Özel, "12 yıl önce annesi ölen bir hemşerisine taziye telefonu açmış Ahmet Özer, ‘Anneniz sizin gibi çok kıymetli evlatlar yetiştirdi’ demiş. Kardeşlerinden biri, PKK’lıymış. Buradan terörü övmek, terör örgütüyle ilişkili olmaya bağlıyorlar. 17 Ocak’ta Rıza Akpolat’ımıza, Beşiktaş Belediye Başkanımıza, ‘Turpların büyüğü heybede’ diye diye, 20 Ocak’ta Gençlik Kolları Başkanımız Cem Aygün’e, aynı gün buna tepki verdik diye Ekrem İmamoğlu’na ve bana, 27 Ocak’ta ‘8 bin bilirkişiden, dönüp dönüp aynı kişiyi seçiyorlar. Milyarda bir ihtimalleri buluyorlar’ dedi diye Ekrem Başkan’a, 10 Şubat’ta kurultayımız hakkında, 11 Şubat’ta CHP’li belediyelere kent uzlaşısı operasyonu ile dava açtılar. Ekrem Başkan 21 Şubat’ta ön seçime başvuru yaptı, 22 Şubat’ta diplomasına dava açtılar. 27 Şubat’ta Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler’e, 3 Mart’ta İstanbul İl Başkanımız Özgür Çelik’e, 4 Mart’ta İstanbul İl Kongremize dava açtılar. Ekrem Başkan’a daha önce ‘Elini arkana bağlayarak yürüdün’ diye soruşturma açmışlardı. Daha beteri 35 yıl önce üniversiteden aldığı diplomaya dava açtılar. Ve şimdi eli kulağında umuduyla bekliyorlar ki o diploma iptal edilsin. CHP'de bu kirli planlara alet olacak ne yönetici vardır ne bir üye vardır. Bu parti iktidara aparat olacaklara teslim edilmez. Bu partiden makbul muhalefet MHP çıkmadı, çıkaramayacaksınız. Bu parti üyeleriyle ayaktadır. Bu parti 23 Mart'ta cumhurbaşkanı adayını belirleyecek, erken seçim sandığını getirecektir" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki yangın söndürüldü
İzmir'de şafak operasyonu: 141 hükümlü gözaltında
Aydın Bozdoğan'da maki yangını (3)
Hasandağı'nda düşüp yaralanan Kızılay Ankara Şube Başkanı ile mahsur kalan 3 ...
Ankara'da 'tanışma uygulaması' üzerinden dolandırıcılığa 8 tutuklama
Sağır ve dilsiz kişiyi bıçakla boğazından yaraladı, 2.70 promil alkollü çıktı
İzmir Aliağa yangınında sosyal medyadaki iddialarla ilgili açıklama
İstanbul - Beyoğlu’nda gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantıları 1 gün sürey...
Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi
Bursa'da, oto tamirhanesindeki yangın söndürüldü
Çankırı’da polis özel harekat öğrencilerinin bulunduğu hafif ticari araç, TIR...
Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın ev...
AK Partili İnan: Bu millet sivil bir anayasa hak ediyor
Aydın Bozdoğan'da maki yangını (2)
İstanbul - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yüksek öğretimi Türkiye Yüzyılı v...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Çankırı’da polis özel harekat öğrencilerinin bulunduğu hafif ticari araç, TIR’a çarptı; ...

Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın evinin yakını...

AK Partili İnan: Bu millet sivil bir anayasa hak ediyor

Aydın Bozdoğan'da maki yangını (2)

İstanbul - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yüksek öğretimi Türkiye Yüzyılı vizyonunun t...

İstanbul- Sultanbeyli TEM'de otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın evinin yakını...

İstanbul- Kadıköy’de izinsiz gösteride 47 kişi gözaltına alındı

Ardahan’da cip ile TIR çarpıştı; 2 ölü, 2 yaralı

43 yıl hapisle aranan hükümlü çatıdan kaçarken yakalandı

Bolu'da orman yangını (5)

Ankara’da boş arazideki yangın 2 saatte söndürüldü

Bursa'da çöplükteki yangın ormana sıçradı

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu üyeleri, Giresun'da fındık bahçelerini incele...

Profesör Keskin: Keneye çıplak elle dokunmak riskli

16 yaşındaki kızının kullandığı traktörün devrilmesiyle öldü

İstanbul - Bakan Bolat: Türkiye Yüzyılı'nı ulaştırmanın, ticaretin, lojistiğin yüzyılı o...

Çanakkale’deki otluk yangını 1,5 saatte söndürüldü

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti

Manisa'da orman yangını (4)

Bolu'da orman yangını (4)