28.6° / 13.8°

Özgür Özel: Erdoğan'a 'darbeci' diyen ilk kişi Sayın Bahçeli'dir

Özgür Özel: Erdoğan'a 'darbeci' diyen ilk kişi Sayın Bahçeli'dir

Özgür Özel: Erdoğan
Tarih: 08.04.2025 16:14 Güncelleme: 08.04.2025 16:14

Samet ÖKSÜZ-Ali Oğulcan ARSLAN/ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cunta' ve 'cuntacı' lafı üzerine açılan davada bana ceza gelirse, Sayın Bahçeli'ye rücu ettiririm. Erdoğan'a 'darbeci' diyen ilk kişi Sayın Bahçeli'dir, ben değilim" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından iki genel başkan açıklamalarda bulundu. Özel, Davutoğlu'nun başbakan olduğu dönemde darbeye maruz kaldığını belirterek, "Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkarmayı Sayın Davutoğlu savunurken ona kimin, nasıl karşı çıktığını ve hangi süreçleri başlattığını hepimiz biliyoruz. Bugün bir sonraki halefine darbe yapan kişi, o dönemde de kendi halefine, genel başkanlığı bıraktığı kendisinden sonra seçilen kişiye, Türkiye Cumhuriyeti'nin kendinden sonraki başbakanına parti içi bir darbe yapmamış mıydı? Temel ayrım; siyasi ahlak ve siyasi etik. Benim aklımda o dönemden Sayın Davutoğlu'nun 'Hırsızlık yapan kardeşim olsa kolunu keserim' dediği kaldı. Erdoğan'dan geriye ne kaldı? Bunların hepsini dikkatlice görmek gerekiyor" dedi.

Özel, 'cunta' söylemi nedeniyle kendisine yönelik suç duyurusu ve açılan tazminat davasına ilişkin, "Cunta' ve 'cuntacı' lafı üzerine açılan davada bana ceza gelirse, Sayın Bahçeli'ye rücu ettiririm. Erdoğan'a 'darbeci' diyen ilk kişi Sayın Bahçeli'dir, ben değilim. 2012 grup toplantısında Erdoğan'a 'cuntacı' diyor, AK Parti yönetimine 'cunta yönetim' diyor ve Erdoğan'a 'cuntacı' dedikten sonra, ben bugün Erdoğan'a 'cuntacı' ve 'cunta' dedim diye bir siyasi yasak gelirse rücu davası açarım. Sayın Bahçeli'den bunu talep etmeleri lazım. Ben aradan çekilirim. Sayın Bahçeli ile aralarında halletsinler. Benim Erdoğan'a 'cuntacı' deme sebebim; girdiği son genel seçimle aldığı ünvan cumhurbaşkanıdır, ben de kendisine defalarca 'Sayın Cumhurbaşkanı' ifadesini kullandım. Son giriştiği darbe girişimi, millet tarafından püskürtülen darbe girişimi, yerel seçim sonuçlarına darbe, yerel seçimde halkın seçtiği çok sayıda belediye başkanlığına kayyım ataması, benim Esenyurt ve Şişli Belediye Başkanlarıma kayyım ataması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atama girişimi, partime kayyım atama girişimleri darbe girişimidir" dedi.

Özel, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Darbeyi yapanların sivil ya da asker olduğuna bakılmadan buna kalkışanlara 'cunta' denir, 'cuntacı' denir. O yüzden manevi tazminat konusunda hiçbir endişem yok. Aralarında anlaşır Cumhur İttifakı. 'Cuntacı' demek suçsa Devlet Bahçeli'den alırlar mahkemenin hükmedeceği parayı. Ben kendimi çok yormam. Ama yorarsam ne olur? Nasıl o dönemde Milli Savunma Bakanı olduğu sırada Hulusi Akar'a arkadaşlarının ona hakkını helal etmediklerini söylediğimde, '500 bin liralık dava açacak' deyip, kendi duyurup, o dava açılmış, tüm sürecin sonunda 224 silah arkadaşı, 'Biz ona hakkımızı helal etmiyoruz ve arkadaşlarımız da hakkını helal etmeden öldüler' deyip 224 kişi tanıklık talebinde bulunduysa, nasıl tüm süreç bitti ve mahkemeyi ben kazandıysam, mahkeme yoluyla bunu ispat ettiysem beni çok zorlamasınlar, cuntacı olduğunu da mahkeme yoluyla ispat edecek çok ciddi kanıtlar var."

'SİYASİ AHLAKI SAVUNACAĞIZ'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, siyasetin büyük kriz yaşadığını belirterek, "Bugünkü iktidar, Sayın İmamoğlu'na iddia düzeyinde olan birçok konuda bir süreç başlatırken, maalesef merkezi yönetimde ve iktidar belediyelerinde söz konusu olan çok daha geniş kapsamlı yolsuzluklar karşısında yıllardır sessiz, yıllardır üç maymunu oynuyor. Bütün yerel yönetimlerde Ankara eski AK Parti Belediye Başkanı da dahil her şey tartışılmalı ve siyaset temizlenmelidir. Siyasi ahlakı savunacağız. Gençlerimiz daha çok adalet, daha çok hukuk istiyor. Hangi kanada mensup olurlarsa olsunlar onurla yaşayacak bir ülke hayali kuruyorlar. Bu mücadeleyi siyasi bir mücadele değil, bir nesil mücadelesi olarak görüyoruz. 'Milli irade beni seçtiyse saygı duyulmalı, başkasını seçtiyse tartışılmalı' dediğiniz anda milli iradeyi yok ederseniz. Türk siyasetini bütün yolsuzluklardan arındırmak üzere bir siyaset süreci başlatılmalı ve gerekli komisyonlar oluşturulmalı. Milli irade konusunu gölgede bırakacak uygulamalardan herkesin vazgeçmesi şarttır. Bütün partilerin onayıyla iktidar, muhalefet ve geçmiş dönemler de dahil olmak üzere tüm belediye başkanlarını araştıracağımız bir komisyon kuralım" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Balık tutmak isterken ırmağa düşüp boğuldu
7 yıl önce öldürülen Kerem’in son görüntüsü ile vücudundaki darp izlerinin fo...
Tur minibüsü devrildi; 5 turist yaralandı
Devrilen motosikletin sürücüsü ağır yaralandı; kaza kamerada
Edirne - 30 yıldır çektiği yaban hayatı fotoğraflarıyla, geleceğe kaynak bıra...
Trabzon'daki selde kaybolmuştu; cansız bedeni bulundu
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada
Bağcılar Belediyesi sporcuları, 2025 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda altı...
Endokrin uzmanından 'plastik' uyarısı: Hastalar çok daha fazla organ kanserle...
İstanbul - Beşiktaş'ta 'Mekanda eşime baktılar' diyerek döner bıçağıyla saldı...
Uzak Şehir fırtınası esti
Kocaeli - Bungalov tesisinde tartıştığı kişiyi vurdu /Video eklendi
Bayram tatili için geldi, bıçaklanarak öldürüldü
Karşıyaka'da Yıldırım yolcu
Kelle-paça ütücülerinin bayram mesaisi

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Uzak Şehir fırtınası esti

Kocaeli - Bungalov tesisinde tartıştığı kişiyi vurdu /Video eklendi

Bayram tatili için geldi, bıçaklanarak öldürüldü

Karşıyaka'da Yıldırım yolcu

Kelle-paça ütücülerinin bayram mesaisi

Mersin'de tabiat parkında kaybolan kadın aranıyor

Beyin ölümü gerçekleşti, organları ile 3 hastaya umut oldu

Bayram dönüş yolunda 'uyku apnesi' uyarısı

‘Artan et ve tatlı tüketimi sağlık riski oluşturuyor’

Yangında hastaları tahliye için zamanla yarışan hemşire: Koşmak yetmedi, her saniye çok ...

Kemer'de haziranda doluluk yüzde 90'ı buldu

Bartın'da bahçeye gelen ayı görüntülendi

Yeni nesle radyoculuğu anlatmak için müze kurdu

Minikler, kendi şiir kitabını çıkardı

Kütahya’da zincirleme trafik kazası; 2’si ağır 6 yaralı

İstanbul - Bayrampaşa'da yayaya çarpmamak için bariyerlere çarpan otomobil alev aldı

İki yıl önce kendisini tüfekle yaralayan husumetlisini tabancayla vurdu

3 motosiklet ve otomobilin karıştığı kaza kask kamerasında

Yolcu treni, sürücüsünün raylara bırakıp kaçtığı otomobile çarptı

Ordu’da şüpheli ölüm soruşturmasında 1 kişi tutuklandı

ABD - Türkiye / Ek fotoğraflar