25.1° / 10.7°

Türkiye

Türkiye Haberleri

Palandöken'de nevruz bereketi

Palandöken'de nevruz bereketi

Palandöken
Tarih: 24.03.2025 09:51 Güncelleme: 24.03.2025 09:51

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)- PALANDÖKEN Kayak Merkezi'nde otellerdeki doluluk oranı, İranlı turistlerin 2 haftalık nevruz tatiliyle birlikte yüzde 60'lara ulaştı. Gündüz kayak yapan, geceleri de otellerin diskolarında eğlenen İranlı turistler, doyasıya tatilin keyfini çıkarıyor.

Kar kalitesi, uzun pistleri, yakıcı güneşi, doğası ve son model tesisleriyle kış turizmin gözde kayak merkezi Palandöken'e, İran'dan tatile gelenlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Palandöken'e uçak, otobüs ya da özel araçları ile gruplar halinde gelen İranlıların çoğunluğu Türkçe bildikleri için yabancılık çekmiyor. En uzunu 14 kilometre olmak üzere 20'nin üzerinde pisti bulunan ve aynı anda binlerce kişinin kayak yapabildiği Palandöken'e gelen İranlı kadınlar ise şıklıkta birbirleriyle yarışıyor.

Eşi ve çocuğu ile birlikte son 25 yıldır Nevruz Bayramı tatilini Palandöken'de geçirdiklerini söyleyen Ensi Rasi, "Burası bizim ikinci vatanımız gibi. Örf ve adetlerimiz birbirine çok yakın. Burada kendimizi hiç yabancı hissetmiyoruz. Türkçe bilmemiz nedeniyle yabancılık çekmiyoruz. Baharın gelişini muhteşem pistleri olan Palandöken'de kayak yaparak kutluyoruz. Muhteşem bir kar var. Sanki kış bitmeyecekmiş gibi" diye konuştu.

Türkiye'nin yaz ve kış turizm cenneti olduğunu belirten İranlı Fateme Selmanzade, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da buradayız. 21 Mart, bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edilir. Nevruz Bayramı tatili nedeniyle ülkemize yakın olan Erzurum'u tercih etmemizin en büyük nedeni burada kendimizi ev sahibi gibi görüyoruz. Çok güzel bir kar var ve yine muhteşem bir tatil yaşıyoruz" dedi.

Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe) tarafından ‘2025 Yılı Avrupa Kış Sporları Başkenti’ ilan edilen Erzurum’un, 2011 Universiad Kış Oyunları, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) ve birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten bir otelin genel müdürü Ali Güney, "Sezon, İranlı turistlerin Nevruz Bayramı tatili ile devam ediyor. Kayağa doymayanları Palandöken'e bekliyoruz. Pistlerde 1,5 metreye varan kar nedeniyle nisanın ortalarına kadar rahatlıkla kayak yapılır" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10220,57%-0,08
  • DOLAR

    39,83% 0,01
  • EURO

    46,95% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4272,97% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6809,88% 0,02
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Özgür Özel: Tutuklu yargılanmak büyük bir zulümdür
3 çocuğunun annesi Pınar'ı döverek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet ver...
Şehit dozer operatörü, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı
Muhammet Ali Bahar: Karagümrük varsa, mücadele vardır
Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde (5)
Mardin'de örtü yangını, 3 saatte kontrol altına alındı /Video eklendi
Trump, yabancı ziyaretçiler için ulusal park ücretlerini artıran kararnameyi ...
Hatay'da orman yangını
Milas'ta orman yangını
Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözalt...
Ankara'da haraç çetesine operasyon; 14 şüpheli adliyede
Bakan Bak: Mattia Ahmet Minguzzi bir sembol
Gazeteci Nihat Genç, hayatını kaybetti
Sakarya’da çıkan orman yangını büyümeden kontrol altına alındı
Şarampole devrilen kamyonun şoförü öldü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Ankara'da haraç çetesine operasyon; 14 şüpheli adliyede

Bakan Bak: Mattia Ahmet Minguzzi bir sembol

Gazeteci Nihat Genç, hayatını kaybetti

Sakarya’da çıkan orman yangını büyümeden kontrol altına alındı

Şarampole devrilen kamyonun şoförü öldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Bakan Işıkhan: Hedefimiz, iş sağlığı ve güvenliği sorununu en alt seviyeye indirmek

Ankara’da hayata geçirilecek Şahin West projesi tanıtıldı

İstanbul- Pilot Mehmet Demirci son yolculuğuna uğurlandı

‘Ada Kıbrıs’ projesine THY’den destek

Ankara'da mobilyacılar sitesinde yangın; 2 iş yeri ve 2 araç zarar gördü

Diyarbakır’da Leman dergisi protestosu /Video eklendi

Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara aktarılıyor

Cezaevinden çıktıktan 2 gün sonra eşini öldürüp intihar etti (2)

Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde (4)

NATO Görev Gücü Komutası Türkiye'den İtalya'ya devredildi

Kayseri'de silahlı, bıçaklı, sopalı kavga: 2 yaralı

İstanbul - Küçükçekmece’de dereden gelen kokuya mahalleli isyan etti, atık döküldüğü idd...

Bakan Yardımcısı Gizligider: 7 günde 624 orman yangını çıktı, son 3'ü kısmen kontrol alt...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı, Avrupa'daki en yoğun havalimanı