Pancar yüklü traktörler tehlike saçıyor

Pancar yüklü traktörler tehlike saçıyor

Arkasında ışık tertibatı ve reflektör bulunmayan pancar yüklü traktörler özellikle gece saatlerinde trafikte büyük bir tehlike oluşturuyor.

Aksaray´da şeker pancarı teslimatının devam ettiği bu günlerde,ışık tertibatı ve reflektörü bulunmayan traktörler özellikle gece saatlerinde trafiği tehlikeye sokuyor.Konya yolunda bulunan şeker pancarı teslimat kantarına traktörleriyle pancar çeken bazı çiftçiler traktör arkasına 3-5 römork takarak trafiği tehlikeye sokarken,traktör römorkunda uyarıcı reflektör ve ışık tertibatını kullanmaması kazalara adeta davetiye çıkartıyor.

Karayollarında her yıl traktörler sebebiyle kazaların yaşandığını söyleyen sürücüler, pancar taşıyan traktörlerin trafik ekipleri tarafından sıkı bir kontrolden geçirilmesi gerektiğini söylediler. 

Sürücüler, traktörlerin özellikle arkasında ışık bulundurmamasının büyük bir tehlike arz ettiğini söyleyerek, ?Traktörler pancar taşıma döneminde karayollarında sıkça görülüyorlar. Bu traktörlerin sürücülerin duyarlı olmaları gerekir. Özellikle traktörler gece sıkıntı yaratıp ve trafiği tehlikeye düşürüyorlar. Bazı traktörlerin arkasında ışık tertibatı veya reflektör gibi arkadan gelen araçları uyaracak sistemlerin bulunmaması çok büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu sebeple bugüne kadar çok sayıda kaza meydana gelmiştir. Bunun için duyarlı olunması gerekir? diye konuştular. 



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri