Pazarcılık yapan genç sağlıkçı korona virüsle mücadele etmek istiyor

Pazarcılık yapan genç sağlıkçı korona virüsle mücadele etmek istiyor

Pazarcılık yapan genç sağlıkçı korona virüsle mücadele etmek istiyor

Aksaray'da 2017 yılında Sağlık Meslek Yüksekokulundan mezun olduktan sonra atama bekleyen ve geçimini sağlamak için semt pazarlarında pazarcılık yapan 23 yaşındaki sağlıkçı genç, “Ülkemiz ve milletimiz zor durumda. Sağlık kuruluşlarında yer almak istiyorum” dedi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok ülkede binlerce insanın ölümüne neden olan korona virüs (Covid-19) ile Türkiye’de devlet ve millet el ele etkin bir mücadele sürdürürken, 2017 yılında Kapadokya Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Paramedik Bölümünden tam burslu olarak mezun olan 23 yaşındaki Murat Andıç, semt pazarlarında pazarcılık yaparak geçimini sağlıyor. 3 yıldır atama bekleyen genç sağlıkçı, korona virüs mücadeleleri kapsamında devletin ve milletin yanında yer alarak mücadele etmek istediğini belirterek, “2017 yılında Kapadokya Sağlık Meslek Yüksek Okulu’ndan tam burslu olarak mezun oldum. 83 puanla KPSS puanıyla atama bekleyen sağlıkçılardan bir tanesiyim. Şuan korona virüs belasından dolayı ülkemiz ve milletimiz zor durumda olduğu için sağlık kuruluşlarında yer almak istiyorum. Pazarda çalışacağıma şuan bir sağlık kuruluşunda çalışmayı ülkeme ve milletime yardım etmeyi çok istiyorum” dedi.
Genç sağlıkçı her gün semt pazarlarında tezgah açarak kardeşleri ile birlikte sebze ve meyve satarak geçimini sağlıyor. Mezun olduğu dönemde girdiği KPSS sınavından 83 puan alarak kendinden fazla puan alan sağlıkçıların gerisinde kalarak atanamayan Andıç, ülkenin bu zor zamanlarında devlet ve milletin yanında yer alarak sağlık alanında hizmet vermek istediğini söyledi. Korona virüs nedeniyle Türkiye genelinde sağlıkçıların özverili çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Murat Andıç, hazır kıta beklediğini vurguladı.



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri