Pedallar yetimler için çevriliyor

Pedallar yetimler için çevriliyor

Pedallar yetimler için çevriliyor

"PEDALLAR YETİMLER İÇİN ÇEVRİLİYOR"

HER KALBE BİR YETİM, KALPLER YETİM KALMASIN

 

İHH Gönüllüsü İhsan Kılıç 16 Eylül'de başladığı ve 14 ili kapsayan Pedallar Yetimler İçin Çevriliyor Etkinliği kapsamında 1 Ekim Perşembe saat 19.30da Aksaray'dan geçti. Kalabalık bir bisiklet ekibi eşliğinde Atlı Parkta karşılanan ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na kadar eşlik edilen 55 yaşındaki Aktivist, meydanda protokol, STK başkanları, İHH gönüllüleri ve basın mensupları ile buluştu. Küçük bir yetim kız çocuğu İhsan Kılıç'a bir buket çiçek takdim etti. Yapılan basın açıklaması ile program sona erdi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı gündemle alakalı yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

 

"Değerli protokol üyelerimiz, STK temsilcilerimiz, basın mensuplarımız, çok saygıdeğer hazirun; hepinizi sevgi saygı hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Programımıza hoşgeldiniz   

       

Derneğimiz; Yetim Dayanışma Günleri Kapsamında, yetimler hakkında toplumumuzda bilgi, bilinç, duyarlılık ve farkındalık oluşturmak maksadı ile “Pedallar Yetimler İçin Çevriliyor” isimli, bir gönüllümüzün bisiklet ile Malatya, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kahramanmaraş illerinden geçeceği  bir etkinlik düzenlemiştir.        

Bu çerçevede 11. il olarak Aksaray’ımıza ulaşan İhsan Kılıç Bey’e hoş geldiniz diyor, yetimler hakkında farkındalık oluşturmak adına yapmış olduğu bu güzel etkinlik nedeniyle huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Dünyada savaş, doğal afetler vb. sebeplerle çok sayıda korumasız ve yetim çocuk bulunmaktadır. UNİCEF raporlarına göre yaşadığımız dünyada 200 milyon yetim çocuk bulunuyor. Sadece Irak’ta devam eden savaş boyunca 5 milyon civarında çocuk yetim kalmıştır. Afrika’da binlerce çocuk iklim koşullarındaki olumsuzluklar, iç çatışmalar ve benzeri nedenlerle yetim ya da korumasız durumdadır. 

Bu çocukların akıl, beden ve ruh sağlıklarını bozacak en büyük tehdit ve tehlikeler ise şöyle sıralanabilir:

  • İnsan tacirleri, 

  • Dilenci şebekeleri.

  • Organ ve fuhuş mafyaları

  • Açlık

  • Misyoner örgütler.

Yetim çalışmalarının temel amacı, hayatını tek başına idame ettirmeye gücü yetmeyen yetimlere, kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak, eğitimlerini sağlamak ve onları aile şefkati ile hayata hazırlamaktır.

Aksaray merkez, ilçe, köy ve kasabalarında ikamet eden 850 yetim çocuğumuzla ilgileniyor, bunların 268’ine aylık burs veriyoruz.

Hem ülkemizdeki hem de öncelikle savaş, doğal afet ve yoksulluk hüküm sürdüğü coğrafyalar başta olmak üzere 45 ülke ve bölgede, yetimlerin barınma, gıda, giysi, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını karşılama, ihtiyaç duyulan bölgelerde yetimhaneler açma çalışmalarına katkı sağlıyoruz.Yetimlerimize sahip çıkan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

YETİM GÜLERSE, DÜNYA GÜLER”                                   01.10.2020

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği"

 

Bisikletli Aktivist İhsan Kılıç, başlattığı etkinliğin bu kadar ses getireceğini hiç düşünmediğini, insanlarda oluşturmak istediği yetim duyarlılığının tüm Türkiye'ye yayılması için bu etkinliği gerçekleştirdiğini belirtti. Kılıç, istirahat vaktinde meydana gelen herkese teşekkür etti.

Basın açıklamasının ardından Aksaray Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik, Aktivist İhsan Kılıç'a yolda ihtiyacı olur düşüncesiyle bir taşınabilir şarj aleti ve ajanda hediye etti.

Gece Aksaray'da misafir edilen Kılıç, sabah erken saatlerde Nevşehir'e uğurlandı.



Anahtar Kelimeler: Pedallar yetimler çevriliyor
Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri