Pilot iller arasında Aksaray´ında bulunduğu"Açık Kapı Milletin Kapısı"projesine yoğun ilgi

Pilot iller arasında Aksaray´ında bulunduğu

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan; doğrudan vatandaşlarla temas kurularak yapılacak iş ve işlemlerin hızlandırılmasını sağlayan ?Açık Kapı Milletin Kapısı ´ Projesi 81 ilde olduğu gibi,Aksaray´da da uygulanıyor.2018 yılında,o dönemin Aksaray valisi  Aykut Pekmez öncülüğünde  Valilik 2 Nolu Ek Hizmet Binasında çalışmalarına başlayan ?Açık Kapı´ bürosuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Faaliyete başladığı günden bugüne kadar vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Açık Kapı bürolarına,81 ilde  bugüne kadar 104 bin başvuru yapıldı, bu başvuruların 99 bin 533´ü sonuçlandırıldı.

Bu yıl 81 ilde Açık Kapı bürolarına 38 bin 297 vatandaş başvurusu geldi, bu başvuruların 34 bin 180´i sonuçlandırıldı.

 Pilot iller içerisinde yer alan Aksaray bürosunda  vatandaşların  talepleri alınıyor. 7 günde sonuçlandırılacak, her aşama vatandaşa bildiriliyor.Proje ile vatandaşların; taleplerini ?Açık Kapı´ bürosunda yüz yüze veya internet üzerinden yapabiliyor. Alınan talepler kaydedilerek, onaylandıktan sonra anında ilgili kurumlara.aktarılıyor. Talebin ilgili kuruma iletilmesi, taleple ilgili yapılan çalışma ve sonuçlar vatandaşların cep telefonlarına mesaj yoluyla an be an bildiriliyor. Projedeki amaç sorunların yerinde çözümü, vatandaşların taleplerinin kısa sürede sonuçlandırılması. 



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri