Proje gerçekleşirse Sokak köpekleri artık üşümeyecek

Proje gerçekleşirse Sokak köpekleri artık üşümeyecek

 

Aksaray'da atıklardan ham madde üreterek plastik ürünlerde geri dönüşüm yaparak doğaya zarar vermesini önleyen Tarhanlar geri dönüşüm firması adeta atıklardan Altın üretiyor.

Bugün Yeşildoğa Dernek Başkanı Abdulkadir Ay ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ayhan Ermiş tarhanlar geri dönüşüm firmasına bir sosyal  proje konusunu görüşmek üzere ziyaret ettiler.

Görüşmelerden sonra birlikte hareket edebileceklerini belirten  firma sahibi Şakir Tarhan SOKAK Hayvanlarının kış şartlarında korunması ve onlara yuva kurulması için taşın altına elini koymaya hazır olduklarını belirterek projede bende varım dedi.

Proje gereği çeşitli resmi ve tüzel kuruluşlarla görüşülecek bir defalık atıklarını sokak Köpeklerine yuva kazandırmak üzere  verecekler. Böylece "KAPADOKYA'NIN  SOKAK KÖPEKLERİ ÜŞÜMESİN" diyerek projeye ortak olacaklar.

Tarhanlar geri Dönüşüm tesisleri sahibi Şakir Tarhan atıkların hikayesini anlatmak için üretim tesisi hakkında bilgi verdi ve makinaları tanıttı sokakta işe yaramaz diye attığımız poşetleri potada eriterek nasıl Doğa dostu hammadde haline getirdiklerini anlatan Şakir  Tarhan yaptıkları işin çöpten oluşan ATIKTAN tabiri caizse Altın üretiyoruz memlekete katma değer sağlıyoruz diyerek hedefimiz sıfır atık dedi

Yeşil Doğa Derneği Hayvan hakları temsilcisiliğine  Metin Başpınar'ın getirilmesinden sonra Aksaray ve bölgenin sokak köpeklerine yuva kurulması kararı alınmıştı

Proje şayet istenildiği şekilde yürütülebilirse Aksaray'ın yanısıra  Yeşil Doğa Derneğinin şubeleri olan Niğde, Nevşehir ve Kırşehir de de uygulanması bekleniyor.

(bağımsız Medya)



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri