Proje ve yatırımlar değerlendirme toplantısı

Proje ve yatırımlar değerlendirme toplantısı

Vali Hamza Aydoğdu: “Bir yerde başarı varsa burada ekip başarısı vardır”

Aksaray Valiliği tarafından;  hizmete giren, yapımı devam eden proje ve yatırımlarla ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, birim amirleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda Valilik Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan sunumda yapımı tamamlanan, devam eden yatırımlar ile projeler hakkında bilgi verildi.

Vali Hamza Aydoğdu yaptığı konuşmasında; eğitim, sağlık, tarım, sanayi başta olmak üzere altyapı, ulaşım, enerji, kültür turizm, gençlik spor, sosyal yardımlaşma ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ve desteklenen hizmetler ile tüm kamu kurumlarının kendi ilgi alanı içerisinde çok değerli hizmetler sunduğunu söyledi.

Birlik beraberlik ve samimiyetle Aksaray’ın potansiyelini daha iyi değerlendirilmesi için yeni projelerle kentin daha da gelişmesi için çalışmaların arttırarak devam ettireceklerini vurgulayan Vali Aydoğdu; Aksaray’a her alanda yapılan yatırımların, yürütülen projelerin kamuoyu ile paylaşılarak kentin nerde olduğunun bilinmesi, şehrin geleceğinde nelerin planlanması gerektiğine adeta bir yol gösterici olacağını kaydetti.

Bir yerde başarı varsa burada ekip başarısı vardır

Sürekli Aksaray’ın potansiyeline dikkat çektiklerini kaydeden Vali Aydoğdu; “Türkiye’de ilk kez bir ilde 3 ilçeye Organize Sanayi Bölgesi açıldı. Bu ne demek biliyor musunuz? O ilçelerden merkeze olan göçün tersine olması, Eskil, Eşmekaya’daki tarımla uğraşan insanların refah seviyesinin artması, tarımın teknoloji ile buluşması demek. Bunun ne denli önemli olduğunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Dünya artık çok farklı bir yöne gidiyor. Artık en iyi vasıflılarla vasıfsızların iş bulacağı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Bu anlamda Aksaray da bir sinerji oluştu. Bunu kesinlikle iyi bilmemiz gerekiyor. Bir yede başarı varsa burada kesinlikle bir ekip başarısı vardır. Onun için biz birbirimizi tamamlayan unsurlarız. Bunu beraber devam ettirmemiz gerekiyor. Aksaray her alan da gösterdiği el birliği gönül birliği içerisinde bu şehir için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Güzellikleri hep beraber paylaşacağız

“Verilen hizmetlerde 429 bin Aksaraylı vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var ”diyen Vali Aydoğdu; “ Devletin kademelerinde olan herkes samimi olarak görevini en iyi şekilde yapıyor, yapacak. Bizim vatandaşımızın bir mağduriyeti varsa çözüm için hep beraber çalışacağız. Bu anlamda her zaman birbirimize destek vereceğiz. Aksaray’da yürüttüğümüz bu çalışmalarda bize her zaman destek veren Aksaray Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz bir şeyi samimi olarak yaparsak Allah onun sonucunu bize gösteriyor.  Güzellikleri hep beraber paylaşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

2019-2020 yılları arasında 4 milyar 124 milyon tutarında yatırım yapıldı

Toplantıda daha sonra Valilik Ar-Ge biriminden Özgür Foto tarafından Aksaray’da yürütülen yatırım ve projeler hakkında ayrıntılı bilgilerin verildiği sunum gerçekleştirildi.

2019-2021 yıllarında Aksaray’da yürütülen projelerle birlikte yapılan yatırımların toplam tutarının 4 milyar 124 milyon 414 bin liraya ulaştığı belirtilerek planlanan yatırımlar hakkında bilgi verildi.

Aksaray Üniversitesi, İller Bankası, Medaş, Teiaş, Vakıflar, DSİ, Orman, Karayolları, Özel İdare, Gençlikspor, Aile, Sosyal Hizmetler, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim, Sağlık, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerinin 2022 yılı için planlanan ve yatırıma alınan projelerinin toplam yatırım tutarının 475.000.000 olduğu belirtilerek bu projelerin uygulanacağı alanlarla ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.

Geliştirilen projeler başlığı ile Aksaray’da uygulanması için hazırlık çalışmaları devam eden projeler hakkında da bilgilerin verildiği sunumda şehrin her alanda gelişmesine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Toplantı sonunda Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ ile Ziraat Odası Başkanı Aksaray Köy Muhtarları Derneği Başkanı Emin Koçak Vali Hamza Aydoğdu’ya teşekkür ederek muhtarlar adına plaket takdiminde bulundu.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri