15.8° / 7.2°

Rüya'nın ölümüyle ilgili beraat eden koca, Yargıtay'ın kararı bozmasıyla ağırlaştırılmış müebbet ha...

Rüya'nın ölümüyle ilgili beraat eden koca, Yargıtay'ın kararı bozmasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı

Rüya
Tarih: 22.11.2024 20:43

Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)- İZMİR'in Buca ilçesinde, eşi Rüya Polat'ı (33) 28 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan dava açılan ve delil yetersizliği nedeniyle beraat eden Ahmet Polat (38), Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından yeniden yargılandı. Polat'ın 'nitelikli kasten öldürme' suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasına, takdiri indirimi uygulanmasına yer olmadığına oybirliğiyle karar verildi. Ayrıca Rüya’nın annesinin de 28 yıl önce yine 28 bıçak darbesiyle hırsızlar tarafından öldürüldüğü öğrenildi.

Olay, Buca'nın Şirinyer semtinde, Efeler Mahallesi'nde, 9 Nisan 2016 tarihinde meydana geldi. Gayrimenkul alım- satım işleri yapan Ahmet Polat, yaralama suçundan girdiği Menemen Cezaevi'nden izinli olarak çıktı. İddiaya göre, geceyi eşiyle geçirdikten sonra yakınlarını ziyaret edip evine giden Ahmet Polat, kapıyı çalmasına rağmen açılmadı. Ahmet Polat, çilingir yardımıyla eve girdiğinde, olay tarihinden 19 ay önce evlendiği eşi Rüya Polat'ın cesedini buldu. Genç kadının, ağzı yastıkla kapatılarak, 28 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü saptandı. Eşinin cesedini bulan Ahmet Polat, gözaltına alındı. Eşinin öldürülmesiyle bir ilgisinin bulunmadığını ileri süren Ahmet Polat, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve tekrar Menemen Kapalı Cezaevi'ne döndü. Ancak tahliye edildikten birkaç gün sonra aynı suçtan tekrar hakkında işlem başlatıldı.

Ahmet Polat'ın, cinayet günü olan 9 Nisan'da gittiğini ileri sürdüğü yerlerde bulunmadığı belirlendi. Yine ifadesinde olay günü arabalı vapurla Karşıyaka'ya geçtiğini ve araçtan hiç inmediğini söyleyen Ahmet Polat'ın bu iddiasını kamera görüntüleri çürüttü. Arabalı vapurunun güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin saat 14.10'da araçtan indiğini ve elindeki poşeti denize attığını tespit etti. Polat'ın kayıp olan suç aleti bıçağı denize atmış olma ihtimali üzerine Deniz Şube Müdürlüğü'nün dalgıç polisleri arama yaptı. Ancak denizin dibinde çok fazla balçık olduğu için poşet içinde atıldığı ileri sürülen bıçağa ulaşılamadı. Kuvvetli delil olarak değerlendirilen görüntülerden yola çıkan polis, hazırladığı dosyayı adliyeye gönderdi, Ahmet Polat bu kez tutuklandı.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT

Eşini öldürdüğü iddia edilen Ahmet Polat İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Tanıkların ifadelerini ve dosya içeriğini değerlendiren mahkeme heyeti, Ahmet Polat hakkında, delil yetersizliğinden beraat ve tahliye kararı verdi. Maktulün ailesi olayı istinafa taşıdı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, kararı hukuka uygun buldu. Ancak savcı ile aile, bu kararı Yargıtay'a taşıdı. Öte yandan, Rüya Polat'ın annesinin de 28 yıl önce yine 28 bıçak darbesiyle hırsızlar tarafından öldürüldüğü öğrenildi.

YARGITAY TEMYİZ BAŞVURUSUNU KABUL ETTİ

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Ahmet Polat hakkında İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinin delil yetersizliği nedeniyle verdiği beraat kararına ilişkin temyiz başvurusunu kabul etti. Kararda evdeki televizyonda takılı hard diskte maktulün eski erkek arkadaşına ait samimi fotoğrafların bulunduğuna işaret edilerek, sanığın bu kişiyi daha önce tehdit ettiğine yer verildi. Daire, iki üyenin karşı görüşüne rağmen üç üyenin kararıyla sanığın nitelikli kasten öldürme suçundan mahkumiyetine karar verilmesi gerektiği yönünde hükümde bulunarak kararı bozdu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ

Yargıtay’ın kararı sonrasında İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde sanık Ahmet Polat, bugün tekrar yargılandı. İlk duruşmada iddia makamını temsil eden İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili tarafından evdeki çekmeceler dökülüp, eşyalar karıştırılarak, olaya hırsızlık süsü verilmiş ise de evden hırsızlık yapılmadığı, maktulde takıların takılı bulunduğu, kapıda herhangi bir zorlama izinin bulunmadığı, aynı şekilde balkondan veya başka bir yerden eve girildiğine dair bir ize rastlanmadığı, sanığın gömleğinde maktule ait kanın bulunduğu, olay günü apartmana yabancı birisinin girip çıkmadığı hususlarını ve tüm delillerle dosya kapsamını dikkate alarak sanığın maktulü kasten öldürdüğünün sabit olması nedeniyle 'nitelikli kasten öldürme' eylemine uyan eylemine uyan TCK'nın 82/1-d, 53 ve 58 maddeleri gereğince cezalandırılması istendi.

Mahkeme heyeti ardından kararını açıkladı. Sanık Ahmet Polat'ın 'nitelikli kasten öldürme' suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, takdiri indirimi uygulanmasına yer olmadığına oybirliğiyle karar verdi.

HAYATI FİLM SENARYOSU GİBİYDİ

Öte yandan 28 bıçak darbesiyle cinayete kurban giden Rüya Polat'ın hayatı film senaryolarını aratmadı. Rüya'nın annesi Fatma Dikayak'ın da yine 28 bıçak darbesiyle Hollanda'da hırsızlarca öldürüldüğü öğrenildi. İran asıllı babasının ise Rüya henüz 1 yaşındayken onları terk ettiği, bir daha hiç görüşmedikleri ortaya çıktı. Rüya Polat'ın onu yıllarca arayıp İran'da bulduğu, ancak babası Barzaz Alemdari'nin görüşmeyi kabul etmediği, yakınlarınca ifade edildi. Baba Barzaz Alemdari'nin cinayetten sonra da İzmir'e gelmediği öğrenildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% 0,02
  • EURO

    40,99% 0,16
  • GRAM ALTIN

    3807,28% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bursa'da bir AVM'de iki grup arasındaki kavga kamerada
7 yıl önce çöp konteynerinde ölü bulunan bebeğin anne ve babası cinayetten tu...
Asker uğurlamaya gidenleri taşıyan minibüs devrildi; 2 yaşındaki Tuğsem öldü,...
İstanbul- Bağcılar'da kimlik kontrolü yapan bekçiye silahlı saldırı- 1
Bakanlar Tunç, Kurum ve Bak’tan ‘Boykot’ açıklaması
Hatay’da jandarma personeli ve kız arkadaşının sahilde cesedi bulundu
Evinin önünde bıçaklı kavgada boynundan yaralandı
Bakan Göktaş ve Bakan Işıkhan'dan 'boykot' açıklaması
Bakan Yumaklı: Milli markalarımıza 'boykot' yapmak, Türkiye’ye zarar verecekt...
Bakan Tekin: Yerli markalara 'boykot' uygulamanın ülkemize zarar vereceği açı...
Batman’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı
Bakan Uraloğlu: Boykot adı altında yürütülen kirli söylemler, bu milleti yıld...
TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dönüş yoğunluğu (2)
Bakan Kacır: Milli markaları boykotla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin gele...
Düğünde bıçaklı kavga: 9 yaralı, 15 gözaltı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Batman’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Bakan Uraloğlu: Boykot adı altında yürütülen kirli söylemler, bu milleti yıldıramaz

TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dönüş yoğunluğu (2)

Bakan Kacır: Milli markaları boykotla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin geleceğine zara...

Düğünde bıçaklı kavga: 9 yaralı, 15 gözaltı

TOBB Başkanı Hisarcıoğlu'dan 'boykot' açıklaması

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan kazada öldü (3)

Özel: 19 Mart darbesine karşı direnen 301 üniversite öğrencisi hukuksuzca tutuklandı (2)

Hatay’ın Arsuz ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Batman'da 3'üncü kat balkonundan düşen kız çocuğu, hayatını kaybetti

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Bursa'da otomobil yağmur suyu kanalına düştü: 2 yaralı

Kontrolden çıkan kamyonet su kanalına çarptı; 2 yaralı

Trabzonspor, UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finalde / Ek fotoğraflar

Bakanı Yumaklı'dan hayatını kaybeden Mustafa Kayhan için taziye paylaşımı

İbrahim Hatipoğlu: Yeşil sahalara sükunet ve barışın gelmesini ve rekabetin sadece sahad...

Konyaspor - İskenderunspor / Fotoğraflar

24'üncü Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan kazada öldü (2)

24'üncü Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı / Ek fotoğraflar

Ekrem Terzi: Kupayı Trabzon'a getirmek istiyoruz / Video eklendi