25.3° / 11.2°

SADAT: Kılıçdaroğlu'nun mal varlıklarına haciz konuldu

SADAT: Kılıçdaroğlu'nun mal varlıklarına haciz konuldu

SADAT: Kılıçdaroğlu
Tarih: 27.12.2024 19:44 Güncelleme: 27.12.2024 19:44

Aliekber METE/ ANKARA, (DHA)- ULUSLARARASI Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT), şirket hakkında açıklamaları nedeniyle açılan dava sonrası eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mal varlıklarına haciz konulduğunu duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise “8 bin TL'lik miktar için hukuksuzca icra işlemleri yapılmıştır. Suç kapsamlı bu işlemlerden ötürü ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulup ayrıca tazminat davaları açılacaktır" dedi.

SADAT'tan yapılan yazılı açıklamada, "Dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2022 seçim döneminde şirketimiz hakkında tamamı yalan, uydurma ithamlardan oluşan gerçek dışı söylemlerle kendince seçim propagandası yürütmüş, açtığımız davada iddialarını ispatlayamamış, hiçbir belge sunamamıştır. Kılıçdaroğlu, önce şirketimizin açtığı 1 milyon liralık tazminat davasını Nisan 2023'te, seçimi ise 1 ay sonra kaybetmiştir. Geçen 1,5 yılı aşkın sürede Kemal Kılıçdaroğlu mahkum olduğu tazminat bedelini ödemeyince, Hukuk Büromuz Kılıçdaroğlu'nun mal varlıklarına, alacaklı olduğu çeşitli davalardaki alacaklarına ve tüm banka hesaplarına icra yoluyla haciz koymuştur" denildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile söz konusu iddialara yanıt verdi. Çelik, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 Mayıs 2022 tarihli haklı eleştirileri nedeniyle SADAT tarafından açılan davada, yöneltilen eleştirilerin doğruluğu ispatlandığı halde, yerel mahkemece 30 bin tazminata hükmedilmiştir. Karar kesinleşmediği halde icraya başvurulması nedeniyle hükmedilen tazminat miktarı icra müdürlüğüne tarafımızca yatırılıp depo edilmiştir. İstinaf Mahkemesi tarafından verilen kararın 24 Aralık 2024 tarihinde tebliği ile birlikte SADAT tarafından, işlemiş toplam 8 bin TL'lik faiz için ayrıca icra yoluna başvurulmuştur. Ne var ki icra müdürlüğü tarafından tarafımıza ödeme için yapılması zorunlu olan bildirimler (tebligatlar) yapılmadan, dahası yasada ödeme için öngörülen süre de verilmeden 8 bin TL'lik miktar için (hukuksuzca) icra işlemleri yapılmıştır. Suç kapsamlı bu işlemlerden ötürü ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulup ayrıca tazminat davaları açılacaktır" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,76% -0,15
  • EURO

    47,02% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4271,35% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Mersin’de gece denize giren 3 kişiden biri boğuldu; 2 kişi aranıyor
İzmir Çeşme’de orman yangını (7)
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
İstanbul - Eyüpsultan'da aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayat...
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
Balıkesir Burhaniye'de çıkan orman yangını 8 saatte kontrol altına alındı
Paul Onuachu'ya coşkulu karşılama
Bakan Güler: Dost Japonya'nın etkin ve barışçıl rolünü takdirle takip ediyoru...
İzmir Çeşme'de orman yangını (6)
Ankara'da 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Kütahya’da orman yangını (3)
Narin cinayetinde tutukluluk oy çokluğuyla onandı, mahkeme başkanı tahliye şe...
Zonguldak’ta 18 yavru domuz görüldü
Eyüpspor, Partizan’dan Nihad Mujakic’i kiraladı
Samsunspor, Kongolu orta saha Antoine Makoumbou ile sözleşme imzaladı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kütahya’da orman yangını (3)

Narin cinayetinde tutukluluk oy çokluğuyla onandı, mahkeme başkanı tahliye şerhi koydu

Zonguldak’ta 18 yavru domuz görüldü

Eyüpspor, Partizan’dan Nihad Mujakic’i kiraladı

Samsunspor, Kongolu orta saha Antoine Makoumbou ile sözleşme imzaladı

Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ulaşılmaya çal...

İstanbul - Gaziosmanpaşa’da 3 katlı binanın çatısı yandı

İzmir Ödemiş'te orman yangını

Bakan Fidan, Ankara’da Hamas heyeti ile görüştü

İstanbul - Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçağa lazer tutuldu

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

İzmir Çeşme'de orman yangını (5)

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

Evini basan kardeşlerini pompalı tüfekle vurdu: 2 yaralı

Özgür Özel: Bizde rekabet, tartışma olur, kardeşlik hukukuna zeval getirmek olmaz (3)

Düğün salonu önünde tekme ve yumruklu kavga kamerada

İzmir Çeşme'de orman yangını (4)

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

Onuachu'dan taraftarlara çağrı: Havalimanında buluşalım

Ece Haraç, takımı ile Almanya Kadınlar Masa Tenisi Ligi şampiyonluğuna ulaştı