Sağlık çalışanları saldırıya uğradı

Sağlık çalışanları saldırıya uğradı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Sağlık sektörünün en önemli sorunu haline gelen sağlık çalışanlarına saldırı bugün Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisi yeşil alanda meydana geldi.

Hastane aciline muayene için gelen hasta  B.K. (31) ve yakınları Ö.K. (39) ve N.K (18) sağlık çalışanları ile tartışmaya başladı .Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle sağlık çalışanları

Hasbi Toprak, Ferit Yoldaş ve Yağmur Burçak, hasta ve yakınları tarafından darbedildi.  Saldırıyı gerçekleştiren B.K. (31), Ö.K. (39) ve N.K´yi (18) polis ekipleri gözaltına aldı ve haklarında yasal işlem başlattı.

Sağlık-sen Aksaray Şube Başkanı Rıfat Kaya saldırıya uğrayan sağlık görevlilerini ziyaret ederek,geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kaya yaptığı açıklamada"  Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis yeşil alanda çalışan sağlık çalışanlarımıza hasta yakınları tarafından yapılan darp,saldırı ve hakareti şiddetle kınıyorum.   Son günlerde artan sağlıktaki şiddet vakaları için bir an önce tedbirlerin alınması gerekmektedir."dedi.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri