Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Aksaray'daki Corona virüs şüphesiyle ilgili açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Aksaray

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Aksaray'daki koronavirüs şüphesiyle ilgili  TRT Habere açıklama yaptı.

Bakan Koca, "Ülkemizde şu  ana kadar kesin koronavirüs tanısı alan hiçbir hastamız olmadı, şüpheli olan hastamız oldu. Bu vakalarımızda H1N1 pozitif olarak sonuçlandı. Şüpheli olarak görülen hastalarımızdan hiçbirisi koronavirüs değil. Aksaray'daki olayda 12 kişilik bir turist kafilesinden Çin'den gelen 1 kişide bu şüphe görüldü. Hastanın genel durumunun iyi olduğunu herhangi bir solunum problemi olmadığını söylemek istiyorum. Sağlık Bakanlığı olarak bütün sonuçları paylaşıyoruz. Testin sonucu çıktığında bu süreci şeffaf bir şekilde götüreceğimizden emin olun. 12 kişi hasta değil sadece bir vatandaşın ishal ve ateş yakınması olduğunu, Çin'den geldiği için takibinin yapıldığını belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Aksaray Valisi Ali Mantı ve İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Kerim Yeşildağ valilik binasında koronavirüs şüphesi olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Vali Ali Mantı yaptığı açıklamada;

"Bugün 16:15 sıraların da kapadokya turu kapsamında ilimiz sultanhanı İlçesine gelen bir 10 kişilik turist kafilesinde şoför ve rehberle beraber 12 kişilik kafilede 1 çinli vatandaş öksürük şikayeti ile sağlık ocağına müracat ediyor daha sonra diğer vatandaşlarda hep birlikte eğitim ve araştırma hastanesine müracat ediyorlar. Eğitim ve Araştırma hastanemizde tedbir amaçlı gözetim altına alınıyorlar, her hangi bir sıkıntı yok özellikle sosyal medyada yayılan Botaş tuz gölü depolama sahasındaki işçilerin başına böyle bir iş geldi böyle bi vaka olduğu haberleri gerçek değildir. Tuz gölü depolama sahası ile bir alakası yok çinlilerle ve onlarla gelen vatandaşımız gözlem altına alınmıştır."dedi.

İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Kerim Yeşildağ yaptığı açıklamada;

"Özellikle şunu belirtmek istiyoruz bu yaptıklarımız sadece sadece tedbir amaçlı.Çinli vatandaşlardan   1 tanesi öksürük ve acı şikayeti ile geldi. Geldigi yeride dikkate aldığımızda biz tedbir amaçlı müşahade ye aldık.Hastada  Akciğer normal biz 24 saat müşade altında tutacağız. Kanlarını aldık kanlarını bakanlığımıza gönderdik.Sonuçlar 24 saat içinde çıktıktan sonra  hastayı geri göndereceğiz tedbir amaçlı müşahade altında tutuyoruz"dedi.

 



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri