Sahte Twitter hesabı açarak Aksaray'da okulları tatil ettiler

Sahte Twitter hesabı açarak Aksaray

Aksaray Valisi Ali Mantı adına Twitter'dan adına açılan sahte hesapla yapılan okulların tatil duyurusu bilgi kirliliği oluşturdu.

Sahte hesaplara dikkat!
Resmi açıklamadan 1 saat önce,Aksaray Valisi Ali Mantı adına sahte Twitter hesabı açarak,Aksaray'da okulları tatil ettiler.
2019 yılında da aynı yöntemi uygulayan 3 kişiye soruşturma açılmıştı

Yoğun kar yağışı sonrasında okulların son durumunu, tatil olup olmadığını twitter,Facebook  hesabından da duyurarak vatandaşları bilgilendirmeye çalışan Aksaray Valiliği'nin  bu durumunu fırsat bilen bir kişi "@Vali Ali Mantı" sahte hesabı açarak,Valilik tarafından açıklama yapılmadığı zamanda  Aksaray'da okulların tatil edildiği paylaşımı yaptı.Sosyal medyada hızla yayılan bu paylaşım bilgi kirliliği oluşturdu.Aksaray Valiliği 19:45'de sosyal medya hesaplarından Aksaray genelinde 10 Şubat yarın okulların tatil edildiği açıklamasını yaptı.2019 yılında da aynı yöntemi uygulayan sahtekarlıkla ilgili inceleme başlatılmış sahte hesap açan 3 kişi hakkında soruşturma açılmıştı.

Sahte hesabın attığı tweet gerçek oldu

Sahte paylaşımın ardından,Sosyal medyada bir anda okullar tatil mi değil mi soruları ardı ardına geldi.Aksaray Valiliği resmi hesaplarından yaptığı açıklamada,"Olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 Şubat Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm okullar 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ve hamile çalışanlar 1 gün idari izinli sayılacaktır."duyurusunu yaptı.



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri