Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´a Aksaray´ın sorunları iletildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´a Aksaray´ın sorunları iletildi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANIMIZ MUSTAFA VARANK´A SORUNLARIMIZ İLETİLDİ
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ın Aksaray ziyareti kapsamında Aksaray Valiliği himayelerinde yapılan istişare toplantısında, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, ilimizin geleceğini yakından ilgilendiren tüm sorunları dile getirdi. 
 
/resimler/2019-3/15/2159556433914.jpg
 
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de katılım gösterdiği toplantıda şehrimiz sanayisini yakından ilgilendiren konular görüşüldü.
 
Aksaray Tiyatro Salonunun açılışı, Mercedes Benz, Brisa ve Sarıgözoğlu fabrikalarına yapılan ziyaretlerin ardından iş adamları, yatırımcılar, STK´lar ve Kamu Kurul ve Kuruluşları ile bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aksaray´ın sorunlarının bilindiğini ve bu şehir için her zaman elinden gelenlerin fazlasını yapacaklarını belirtti.
 
Toplantıda açılış konuşmasını yapan, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı konuşmada; "Sayın Bakanım, Şubat Ayında Ankara´da Gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Sektörel Ekonomi Şurasında Sizinle Görüşmüş ve Aksaray OSB ile İlgili Bir Dosyayı Sizlere Sunmuştuk.
Aksaray Sanayisi Son Yıllarda Önemli Mesafe Almış, Hızlı Bir Şekilde Büyüme Gerçekleştirmiştir. Yaşanan Büyüme Beraberinde İhtiyaçlarımızı Artırmış ve Yeni İhtiyaçlar Doğurmuştur. Bu Bağlamda Hem Mevcut Sanayicinin Taleplerini Karşılamak Hem De İlimize Yeni Yatırımcıların Kazandırılarak Büyümenin Devamı İçin Sizlerden Bazı Kamu Yatırımları Taleplerini İfade Etmek İstiyorum.
 
İlk olarak, Aksaray ´Da Yatırım Yapmış Olan 500 Sanayicinin, Ham Madde ve Mamul Madde Nakliyatlarını Dünya´daki Rakipleri ile Rekabet Edebilmesini Teminen Mersin Limanına Ulaşımı Sağlayacak, Aksaray- Ulukışla Demiryolu Projesinin Hayata Geçirilmesi Büyük Önem ve Öncelik Arz Etmektedir.
 
AKSARAY OSB GENİŞLEME ALANI ALTYAPI İHALESİ ÖDENEK İHTİYACIDIR
 
Aksaray OSB 3. Genişleme Alanı, Altyapı İnşaatları İçin Bakanlık Kredisi Kullanılması Planlanmaktadır. Genişleme Alanında 244 Sanayi Parseli Oluşturulmuş ve Bu Parsellere 471 Sanayici Başvuru Yapmıştır. Yatırımların Başlaması İçin Arsa Tahsis İşlemlerinin Yapılmasını Teminen Altyapı ve Yol İnşaat İhaleleri İçin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Projeler Sunulmuş Olup Keşif Bedeli 150.000.000 TL´dir.
 
AKSARAY OSB ARITMA TESİSİ ÖDENEK İHTİYACIDIR
 
Aksaray OSB 1500 M3/Gün Kapasiteli Atık Su Arıtma Tesisi Kapasitesi Yetersiz Geldiğinden 24.000 M3/Gün Kapasiteli İlave Atık Su Arıtma Tesisi İçin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Onay Alınarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Proje ve Kredi Başvurusunda Bulunulmuştur. Proje Bedeli 50.000.000 TL´dir
 
 AKSARAY HAVA LİMANI PROJESİ
 
 Aksaray Hava Limanının, Şehrimizin Yapılcan Köyü Civarında Hava Limanı İnşaatı İçin Ayrılan ve Bir Takım Altyapı İşleri Yapıldıktan Sonra Yarım Kalan ve bazı Nedenlerden Dolayı Yapımından Vazgeçilen Alana Yapılması Gerektiğini Düşünüyoruz. İlgili Yerin Şehrimize 20 Km Uzaklıkta Olması, Yerin Kamu Arazisi Olması Nedeniyle Hiçbir Kamulaştırma İhtiyacı Olmaması, Aksaray-Konya Karayolu Üzerinde Bulunması ve Arazinin Düz ve Engebesiz Yapısı, Nedenleriyle Hava Limanı Projesinin Gerçekleşmesini Kolay Kılacak Etkenler Olarak Gözükmektedir. İlimize Yapılacak Olan Hava Limanının Tahmini Maliyeti 150 Milyon TL´dir. 
 
Son Olarak Çiftçilerimiz ve Tarıma Dayalı Sanayicilerimizi İlgilendiren Önemli Bir Konu Olan;
 
AKSARAY OVASINA DIŞ HAVZADAN SU GETİRME PROJESİ 
 
Aksaray´da Tarım ve Hayvancılık En Üst Seviyede Son Teknolojiyi ve Makineleşmeyi Kullanarak İyi Tarım Uygulamalarıyla Görevini Yerine Getiriyor. Fakat Bölgemizde Son Yıllarda Görülen Yağış Azlığı ve Yer Altı Sularındaki Azalmalar Üretici ve Çiftçilerimizi Zorlamaktadır.
 
 Bölgemize Dış Havzalardan Su Kaynaklarının Temini ve Transferi İçin Aksaray Ticaret Borsasının Hazırladığı Projenin Hayata Geçmesini Talep Ediyoruz; Böylelikle 
? Bölge Su Sıkıntısından Kurtulacak.
 
? Yetiştirilen Tarım Ürünlerinden Daha Yüksek Düzeyde Verim Alınması Sağlanacaktır. Bunun Yanında Yeni Ürünler De Yetiştirilebilecek ve Pek Çok Yeni Sektörel Fırsatlar Doğacaktır.
 
? Hem Aksaray Ovası ve Kop Havzası, Sulanabilecek, Hem De Yer Altı Suyu Beslenecek Hem De Tuz Gölü´nün Kuruması Önlenecektir. 
 
Sayın Bakanım; Konuşmamda Bahsetmiş Olduğum 
Hususlarda Sizlerin Desteğini Bekliyoruz. 
Şehrimize Yaptığınız Ziyaret Nedeniyle, Şahsım, Odam ve İlimizde Faaliyet Gösteren Tüm STK´lar Adına Sizlere Teşekkür Eder Saygılar Sunarım?Dedi.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri