Sanayi işletmelerin dikkatine!

Sanayi işletmelerin dikkatine!

Sanayi işletmelerin dikkatine!

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi işletmelerimizin kayıtlarının tutulduğu Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde yapılan güncelleme neticesinde artık elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) uygulamasına geçilmiştir. Bu kapsamda sisteme kayıtlı sanayicilerimiz İl Müdürlüklerimize elden müracaata gerek kalmaksızın Sanayi Siciline ilişkin

  • İlk Kayıt,
  • Adres Değişikliği,
  • Unvan/Nev’i Değişikliği,
  • Kapasite Bilgisi Değişikliği,
  • Vize Başvurusu,
  • Belge Kayıt İptali,
  • Yıllık İşletme Cetveli

İşlemlerini e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek yapabileceklerdir. Ayrıca sistemden Sanayi Sicil Belgelerini pdf formatında indirebilecek ve çıktı alarak kullanabileceklerdir. Bununla birlikte elinizde bulunan mevcut matbu form halindeki Sanayi Sicil Belgelerini vize süresi bitimine kadar kullanabileceklerdir. Ancak elektronik belge ile matbu formunuzu karşılaştırılarak, bilgilerde değişiklik tespit edilmesi durumunda İl Müdürlüğümüze müracaat edilmesi veya 444 61 00 (26804) numaralı telefonumuzu arayarak bilgi almaları gerekmektedir.

Sanayi Sicil Belgesi olan işletmeler, 30 Nisan 2020 tarihi saat 24.00’e kadar Yıllık İşletme Cetvellerini sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden elektronik ortamda girmeleri gerekmektedir. Zorunlu hallerde taahhütlü posta, kargo, faks, elektronik posta veya elden Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne iletilmek suretiyle de Yıllık İşletme Cetvelleri verilebilir. Sistem 7 gün 24 saat açık olduğundan mesai saatleri dışında ve hafta sonları da girişler yapılabilirler. 2020 dönemi için Yıllık İşletme Cetvellerini vermeyen firmalara 1730,00 TL İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Firmalarımız, Sanayi Sicil Belgelerini Veriliş Tarihi itibarı ile her iki yılda bir vize yaptırmakla mükelleftirler. Sistemde kayıtlı bilgilerinde meydana gelecek değişikleri bir ay içerisinde İl Müdürlüğümüze bildirmeleri İdari Para cezasına maruz kalmamaları açısından önemlidir.

Sanayi Sicil Belgesi yükümlülükleri, elektrik indirimi ve KDV istisnası başta olmak üzere sağladığı avantajlar, geçilen e-belge sistemi ve diğer tüm Sanayi Sicil konularında aşağıdaki iletişim kanallarından İl Müdürlüğümüzle iletişime geçilerek bilgi alınması firmalarımızın yararına olacaktır.

                                                                                                                        

 Telefon: 444 61 00 (Dâhili: 26804)

 GSM: 0553 065 79 86

 Faks: 0382 505 00 12

 E-Posta: mevlut.altinsoy@sanayi.gov.tr

 

 

 

 

Refik TEZCAN

İl müdürü

 Adres: Sanayi Mahallesi Valilik Ek-3 Hizmet Binası Kat: 3 Merkez           

 

 

                                                                

 



Anahtar Kelimeler: Sanayi işletmelerin dikkatine!
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri