Sanayi Sitesi yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek

Sanayi Sitesi yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU, BAŞKAN DİNÇER VE MECLİS ÜYELERİ YENİ SANAYİ SİTESİNİ İNCELEDİ

 

“SANAYİ SİTESİ YIL İÇERİSİNDE HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK”

 

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Belediye meclis üyeleri, Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi inşaat sahasında incelemelerde bulundu.  Milletvekili Aydoğdu ve Başkan Dinçer, sanayi sitesinin bulunan işyerlerinin yıl içerisinde teslim edilmesinin planlandığını bildirdi.

Aksaray Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan, Türkiye’nin örnek projeleri arasında yer alan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi projesinde çalışmalar pandemi sürecine rağmen devam ediyor. 3 milyon metrekare inşaat sahasına sahip Aksaray Sanayi Sitesinde 1620 adet 100, 200, 300, 400 ve 500 metrekarelik farklı dükkân tipleri bulunuyor. Projenin yatırım değeri ise 375 Milyon lira.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve beraberindeki Meclis üyeleri Aksaray sanayi sitesi inşaat şantiye sahasında incelemelerde bulundu. Firma yetkilileri, gelinen aşamada çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verdi. Çalışmaların sorunsuz şekilde sürdüğünü ifade ettiler.

Altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla eş zamanlı yürütülen ve teslim aşamasına gelinen işyerlerini yerinde inceleyen Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, sanayi sitesinin modern bir görüme sahip olduğunu bildirdi. Site içerisinde tamamlanma aşamasına gelen işyerlerinin iç mekânlarını inceleyen Milletvekili Aydoğdu ve Başkan Dinçer “Sanayi sitemiz tamamlandığında, sanayi esnaflarımız uygun ortamlarda çalışıp daha iyi koşullarda hizmet verecek” dedi.

Aksaray’da istihdam başta olmak üzere bölgesel gelişmeye ve üretimde verimliliğin artmasına katkı sağlaması planlanan Aksaray Yeni Sanayi Sitesinde çalışmaların fiziki gerçekleşmenin yüzde 80’e ulaştığı bildirildi.  Başkan Dinçer, yeni sanayi sitesinde alt yapısı tamamlanan bloklar arasında zemin betonlarının atıldığına işaret ederek “Burada tüm alt yapı hizmetlerini takip ediyoruz. Üstyapının yanında su şebeke hattı, kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik, telekom, doğalgaz alt yapıları da aşama aşama gerçekleşiyor. Alt yapısı tamamlanan bölgeler ve bloklar arasında zemin iyileştirmesi yapılıyor. Bloklar arasında her işyeri için ayrılmış ve o işyerine ait çalışma alanı mevcut. Bu alan dışında her blok arasında 25 metre genişliğinde yol ağı bulunuyor” dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise pandemi sürecinde olmamıza rağmen ülke genelinde yatırım ve projelerin devam ettiğini açıkladı. Aksaray Sanayi sitesinde yatırım konusunda herhangi bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Milletvekili Aydoğdu, geçtiğimiz ekim ayında kuraların çekilerek sanayi sitesindeki hak sahiplerinin belirlendiğini hatırlatarak “Sanayi sitemizin inşaat sahasında çalışmaları son hızla devam ediyor. Firma yetkililerinden inşaat ile ilgili bilgiler aldık. Sanayi sitemiz yüzde 80 tamamlandı. Projemizi yıl içerisinde tamamlayıp hak sahiplerine işyerlerini teslim etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, firma yetkilileri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte sanayi içerisinde bulunan ve açık alancılar için ayrılan sahayı da inceledi. 

 

 

 

 



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri