Sandıklar Kızılkaya ve Balcı köyleri için kuruldu

Sandıklar Kızılkaya ve Balcı  köyleri için kuruldu

Referandum oylaması devam ediyor

Aksaray Gülağaç İlçesine bağlı Kızılkaya köyünün Demirci Beldesine mahalle olarak bağlanma referandum oylaması sabah saat 08:00´de Kızılkaya İlköğretim Okulunda 3 sandık kurularak başladı.Saat 17:00´de oy kullanma işleminin sona ereceği referandumda seçmen listesindeki  1031 kişiden,saat 15:00 itibarı ile 300 vatandaş oy kullandı.Saat 17:00 itibarı ile oy kullanma işlemi sona erecek ve sandıklar açılarak sayım işlemine geçilecek.

Demirci Belediye Başkanı Hüseyin Us  yaptığı açıklamada kasabalarına 2 km mesafede bulunan Kızılkaya köyü ile  birleşme referandum seçimi yapıldığını  açıkladı.

Kızılkaya köyü sakinleri ile köy meydanında buluşan başkan Us; Bizler Demirci kasabası olarak ilçe olma yarışında sizleride aramızda görmek istiyoruz. Kasabamızla köyünüz arasındaki mesafe yok denecek kadar az,Belediye olarak Valilik ve seçim kuruluna başvurumuzu yaptık ve bugün 3 sandıkta referandum yapılıyor,birleşmek istiyorsanız Evet,istemiyorsanız Hayır oyu kullanacaksınız.Hizmet binamızı buraya taşıyıp,giriş tabelamızıda köy girişine alacağız.İnşallah ilçemizin yeni ismi Demirkaya olacak´ dedi. Başkan Us vatandaşlara desteklerinizi bekliyorum dedi.

Köy sakinleri birleştikten sonra ilçe olunması durumunda köye yapılacak olan hizmetler hakkında başkana sorularını sordular.

 Diğer bir referandum da Balcı köyünde devam ediyor.Balcı köyünün Ortaköy İlçesine mahalle olarak bağlanma referandum oylamasıda saat 17:00 itibari ile sona erecek.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri