9.3° / -3.3°

Satmaya kıyamadığı eşyalarla müze açmak istiyor

Satmaya kıyamadığı eşyalarla müze açmak istiyor

Satmaya kıyamadığı eşyalarla müze açmak istiyor
Tarih: 28.09.2024 15:16

Muzaffer KOŞAN/ERZİNCAN, (DHA)-ERZİNCAN'da önce ticaret amaçlı sonra hobi olarak aldığı eski eşyaları satmaya kıyamayan Hasan Akın (55), müze açmak istiyor. Akın, "Saymak çok zor ama benim tahminim 1 milyona yakın ürün var. Vatandaş istiyor ama satmaya kıyamıyorum. 'Ne olacak alıp, satmıyorsun' diyorlar. Aklıma müze yapmak düştü" dedi.

Merkez İnönü Mahallesi'nde 14 yıl önce ikinci el eşya alım-satımı yapmaya başlayan evli ve 5 çocuk babası Hasan Akın, eşyalar ile gelen antika ve nostalji ürünleri hobi olarak almaya başladı. Satmak için aldığı eski ürünleri kıyamayınca 14 yılda, aralarında 40 ila 300 yıllık olan, yaklaşık 1 milyon adet biriktirdiği eseri iş yerinde sergileyen Akın, en pahalı eşyalarından birinin 1950 yılında yapılan 150 bin liralık pirinç koltuk takımı olduğunu söyledi.

'AKLIMA MÜZE YAPMAK DÜŞTÜ'

Rus damgalı semaverlerin ve gramofonların bulunduğunu vurgulayan Hasan Akın, "İş hayatına berber olarak başladım. 2010 yılından sonra da burayı açtım. Spotçuluk yaptım. İkinci el eşyalar alıp, sattım. İkinci el spot eşyanın yanında antika malzeme denk geldikçe aldım. İlk zamanlar aldım, sattım. Ondan sonra eski malzemeyi satmaya kıyamadım, biriktirmeye başladım. Tabii gittikçe çoğaldı. Vatandaş istiyor ama satmaya kıyamıyorum. 'Ne olacak alıp, satmıyorsun' diyorlar. Aklıma müze yapmak düştü. Bundan sonraki amacım, nasip olursa bir yer temin edebilirsek, müze yapmak" dedi.

'DÜKKAN KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN GEZDİREMİYORUM'

Hasan Akın, "Saymak çok zor ama benim tahminim 1 milyona yakın ürün var. Satmaya kıyamadım. Satmaya kıyamayınca da haliyle çoğaldı. Bunu artık bir şekilde yönetmek lazım. O yüzden de atalarımızdan gelen ürünleri, onların kullandığı malzemeleri sergilemek istiyorum. Gelmek isteyen, gezmek isteyen çok var ama gezdiremiyorum. Dükkan küçük olduğu için gezdiremiyorum. Genelde Osmanlı Dönemi ve Cumhuriyetin ilk başlarına ait eşyalar var. Tabii son 40-50 yıllık ve 200-300 yıllık ürünler de var. Vali Bey ve Belediye Başkanımız ile görüştüm ve talebimi bildirdim. Olumlu baktılar. İnşallah yakın zaman da Erzincan'da; Erzincan'ı anlatan, bütün Türkiye geneli eskileri anlatacak bir müze açabilirsek, memnun olacağım. Erzincan 1939 depremi öncesi elimizde objelerimiz var. Kapı, pencere, tarım aletleri gibi malzemelerimiz de elimizde mevcut" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    37,92% -0,15
  • EURO

    42,47% 2,14
  • GRAM ALTIN

    3847,99% 2,21
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,90
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul - İmamoğlu Akın Gürlek davasında hakim karşısında - 2 / Ek bilgi ve ...
‘Yarının Teknoloji Liderleri’ yarışması için başvurular 27 Nisan’a uzatıldı
Düzce’de nisan ayında kar yağışı etkili oldu
Otobüsteki yolcunun termosundan yarım kilo bonzai ham maddesi çıktı
Oscar ödüllerine yeni bir kategori eklendi
TSYD İzmir Şubesi Koşusu'nda zafer Birdwood'un
Kavga ihbarına giden polislere bayraklı ve çiçekli sürpriz
Kapıkule’de rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 38 gümrük muhafaza memuru a...
TEDÜ, 2025 Kadın ve İstihdam Araştırması'nın sonuçlarını yayımladı
İstanbul- Kadıköy'de camından sarktığı otomobili ayağıyla kontrol etti; yolcu...
'Kadınlar için Enerji Okulu’ projesinde eğitimler başladı
Bolu'da nisanda kar yağışı
'Yeme bağımlılığı, tehlikeli sonuçlara yol açabilir'
Bursa'da kar yağışı
Sultangazi Belediyesi’nin 2024 Faaliyet Raporu’na meclis onayı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

'Kadınlar için Enerji Okulu’ projesinde eğitimler başladı

Bolu'da nisanda kar yağışı

'Yeme bağımlılığı, tehlikeli sonuçlara yol açabilir'

Bursa'da kar yağışı

Sultangazi Belediyesi’nin 2024 Faaliyet Raporu’na meclis onayı

Ankara’da kar yağışı etkili oldu

‘Senenin Yıldızları’ 17’nci kez ödüllendirildi

Kavga ihbarına gelen polis ekiplerine pastalı kutlama

İstanbul - Bayrampaşa’da silahlı yumruklu tekmell kavga kamerada

ABD Başkanı Trump: Çin ile bir anlaşma yapabilmeyi çok isteriz

Kaya düşme tehdidine 'gabion duvar'lı kalkan

İstanbul'da fırtına etkili oldu; çatılar uçtu, elektrik telleri koptu

İstanbul- Esenyurt'ta, trafikte araç sürücüsüyle tartışan polis memuru görevden uzaklaşt...

Ankara'da 2 katlı ahşap ev çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

İstanbul'da şiddetli rüzgar hava trafiğini aksattı

Özel: Önümüzdeki seçim demokrasi ile otokrasi arasında olacak

Çöp ayrıştırma makinesine kapılan işçi öldü

Ankara'da eğitime 'kar' engeli

Diyarbakır’da iki aile arasında silahlı kavga: 5 yaralı

Karda kayan TIR şantiye ofisine çarptı; 1 yaralı

Kazada yaralandıktan 6 ay sonra hayatını kaybetti