Seçim vaadi olarak söz verildi,ama gerçekleşmedi!

Seçim vaadi olarak söz verildi,ama gerçekleşmedi!

Hayal olan seçim vaatleri...

Hani yıllardır gündemde olmasına karşın bir türlü işlerlik kazandırılamayan proje varya!
 
 Oysa bugüne kadar gereği yerine getirilmiş olsaydı!
 
Paraşüt sporu için de çok elverişli koşullara sahip olması nedeniyle, tahminlerin üzerinde kazanç sağlanabilirdi.
 
Söz verilen ama gerçekleşmeyen seçim vaatleri; Hasandağı teleferik bungalov evleri projesi ve Belediye hizmet binasının şehir dışına taşınması projesi gerçekleşmedi!
 

Belediye Başkanı Sn.Haluk Şahin Yazgı,2014 yılında söz verdiği seçim vaatlerinin neredeyse tamamına yakınını (2 proje hariç)gerçekleştirdi.Seçim vaatlerinin en ilgi çeken içme suyu  çalışmaları aralıksız devam ediyor.

2014 yılında memurlar_net ekibi seçim vaatleri röportajı için Sn.Haluk Şahin Yazgı ile bir röportaj gerçekleştirmiş,"başkanım vaatlerinizi kaydediyoruz" dediği o röportajda(haberi kontrol edebilirsiniz) Hasandağ teleferik ve bungalov evleri(Tek katlı ahşap ev)projesi ve Belediye hizmet binasının şehir dışına taşınması projesi açıklanıyor.

 

Memurlar-Net sitesi ekibi Sn.Haluk Şahin Yazgı ile gerçekleştirdiği röportajda Sn.Yazgı şu ifadelere yer veriyor;

 
Hasandağı´na teleferik, bumbolo evleri yapmayı düşünüyoruz. Hasandağ bölgesinde sadece piknik alanı var. Gelbere, Güzelyurt dediğimiz bölgemiz var. Daha önce mübadele dönemi olduğunda Yunanlılarla, o dönemde orada çok fazla rum yaşarmış. Mübadeleden sonra rumlar gitmiş, orada yaşayan Türkler buraya gelmişler. Bizim her sene festivalimiz olur ama bizim bu festivalimiz tabi sahiplenilmediği için inşallah bundan sonra biz sahipleneceğiz. Sahiplenmediği için festivali kimse duymaz, ordan gelen insanlar Yunanistan´dan gelen insanlar burada 3 gün kalırlar eski dedelerinin evlerine gelip yatarlar. Buradakiler de Yunanistan´a gider. Her sene bu dönüşüm yapılır.
 
Ulu cami ve Kurşunlu cami dediğimiz bir ara mesafemiz var. Bizim merkezimiz orası. Ve her şey orada, bankalar, alışveriş merkezleri ne ararsanız orada. Dolayısıyla şehrimiz sıkıştı, belediyemiz de orada. Biz diyoruz ki belediye binasını oradan alalım başka bir noktaya taşıyalım, yeni bir merkez oluşturalım. Aksaray´ın hem trafiği hem otoparkı rahatlasın.
 
2015 yılında o zamanın valisi Sn.Şeref Ataklı zamanında bir toplantı tertip edilip,belediye başkanı ve tüm kamu müdürlerinin katılımıyla bu proje detaylı olarak masaya yatırılmış, Serse Teleferik Sorumlusu Selçuk Esiner tarafından Hasan Dağı Kayak merkezi ile ilgili bir sunumda yapılmıştı.
 
31 Mart Belediye seçimlerine 70 gün kadar az bir süre kaldı.Bazı partilerin Belediye Başkan Adayları projelerini açıklamaya başladı,ama ne yazık ki açıklanan projelerin elle tutulur hiç bir tarafı yok.Hasandağ teleferik projesi gibi,Aksaray´ın çehresine,ekonomisine ve turizmine önemli katkıda bulunacak mega projeler tozlu raflarda beklerken,adayların otopark sorununu çözeceğim vaatleri bir mesafe alamadığımızın en açık belgesi...
 
Şimdi sene  2014´e gidelim ve Hasandağ teleferik projesi için özel hazırlanan ´demo proje´videosunu izleyelim...
 
 
 


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri