Şehidimiz binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı

Şehidimiz binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı

Şehidimiz binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı

Hakkâri’nin Çukurca ilçesi karşısındaki Irak topraklarına ait Metina Vadisi ile Zap Bölgesinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu’nda görevli Piyade Üsteğmen Gökhan Delen (31), üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK/YPG’li terörist grup ile girilen çatışmada şehit düştü. 

 

Şehit üsteğmenin dün akşam saatlerinde memleketi Aksaray’a ulaşan cenazesi bugün Somuncu Baba Külliyesi Morgundan alınarak ilk önce helallik alınması için şehidin Ereğli Kapı Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra yine konvoy eşiğinde yola çıkan şehidin cenazesi Aksaray Ulu Camiine getirildi. 

 

 

Jandarma ve polis konvoyuyla sirenler eşliğinde camiye getirilen şehit üsteğmenin cenazesi askeri bando takımı eşliğinde cami avlusuna binlerce vatandaşın katıldığı törende terörü lanetleyen sloganlarda atıldı.

 

 

 Güçlükle ayakta duran şehidin babası Bayram Delen (56), annesi Zeynep Delen'e (55) ve kardeşleri şehit üsteğmenin tabutu başında ağıtlar yakarak gözyaşları döktü. Şehidin cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından yine askeri bando takımı ve jandarma polis konvoyu eşliğinde Aksaray Şehitliğine götürülerek toprağa verildi.


Törene Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Ali Bayer, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri