Şehit aileleri ve gazilere ziyaret

Şehit aileleri ve gazilere ziyaret

Şehit aileleri ve gazilere ziyaret

Yeşim Pekmez: ?Ne yapsak acınızı dindiremeyiz; yaşadığınız hayatı kolaylaştırmak için her zaman yanınızda olacağız?

Aksaray Valisi Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi şehit aileleri ve gazi ziyaretlerine devam ediyor. Aksaray merkeze bağlı İncesu Köyünde yaşayan şehit aileleri ve gazileri ziyaret eden Pekmez; şehit aileleri ve gazilerin yaşadıkları hayatı kolaylaştırmak için her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Pekmez beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın´ın eşi Zelihan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül´ün eşi Semiha Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ´ın eşi Rehyan Karabağ  ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile birlikte İncesu Köyünü ziyaret etti.

Yeşim Pekmez Hanımefendi 2007 yılında Şırnak´ta şehit olan Abdullah Yüksel´in babası Veli Yüksel, 1974 yılında Kıbrıs´ta şehit olan Muhsin Tuğrul´un ailesi ile yine 1974 yılında Kıbrıs´ta yaralanarak gazi olan Ahmet Çevik´i ziyaret etti.

Kutsal topraklara giderek Hac görevini yerine getiren gazi Ahmet Çevik´i ziyaretinde gazi Çevik´e Hac ibadetinin kabul olmasını dileyerek bir süre görüşen Yeşim Pekmez Hanımefendi beraberindeki heyet ile şehit Abdullah Yüksel ve Muhsin Tuğrul´un aileleri ve yakınlarını ziyaret etti.

Şehit yakınları ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Pekmez; Vali Aykut Pekmez´in selamını ileterek Vali Pekmez tarafından yaptırılan üzerinde Şehitlerin fotoğrafı ve Türk Bayrağı bulunan tabloları şehit yakınlarına takdim etti.

-Şehit babası : ?Vatanı korumak için mutlaka şehit verilecektir. Vatan sağolsun?

Ziyaretten duydukları memnuniyeti belirten şehit yakınları her şehit haberi aldıklarında aynı acıyı tekrar yaşadıklarını belirttiler. Şehit Abdullah Yüksel´in babası Veli Yüksel ?Bu vatanı korumak için mutlaka şehit verilecektir. Bende oğlumu bu vatan için verdim. Acı geçmiyor ancak vatan sağolsun´dedi.

Vatan, din, bayrak için canı feda eden şehitlerin Allah katında çok büyük mükâfatları olduğunu belirten Yeşim Pekmez Hanımefendi bütün şehitlere Allah´tan rahmet dileyerek şehit ailelerinin acılarını yürekten paylaştıklarını söyledi.  Pekmez: ?Bütün şehit ailelerimize Allah sabırlar versin. Biz ne yaparsak yapalım sizin acınızı dindiremeyiz. Ancak devletimiz ve milletimiz her zaman yanınızda. Bizlere düşen siz şehit ailelerimiz ve gazilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaktır. Bunun için bizler her zaman yanınızda olacağız.? dedi.

 

 

 



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri