Şehit Ayhan Demirel´in İsmi Kütüphane´de Yaşatılacak

Şehit Ayhan Demirel´in İsmi Kütüphane´de Yaşatılacak

Şehit edilen Polis Memuru Ayhan Demirel´in isminin verildiği kütüphane Sultanhanı ilçesinde açıldı.

Terör örgütü tarafından 12 Ocak 2016 Tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde geçici görevli bulunurken Şehit edilen Polis Memuru Ayhan Demirel´in isminin verildiği kütüphane Sultanhanı ilçesinde açıldı.

Açılışa Z Kütüphaneye ismi verilen Şehit Polis memuru Ayhan Demirel´in Babası ve ailesi ile birlikte, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu, İl Emniyet Müdürü, Ali Karabağ, Sultanhanı Belediye başkanı Fahri Solak, İl Jandarma Komutanı Fuat Anık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Şube Müdürü Murat Görmez, Sultanhanı ilçe jandarma Komutanı, Okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İl emniyet Müdürü Ali Karabağ Yaptığı konuşmada Şehidimizin adı verilen Kütüphanenin Öğrencilerimize faydalı olmasını dileyerek ´´Öğrencilerimiz sıkılmadan özgürce güvenli bir ortamda okuma alışkanlığı kazandırmak için Z-kütüphanelerimiz biner adet Kitap ve yedişer adet bilgisayar ile donatılmıştır. Proje kapsamında çiçeği burnunda ilçemiz Sultanhanı Anadolu İmam hatip lisesi z kütüphanemize Pkk-Kck terör örgütü tarafından 12 Ocak 2016 Tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde geçici görevli bulunurken Şehit edilen Polis MemuruAyhan Demirel´in ismi verilmiş bulunmaktadır. Yurdumuzun Semalarında rengini şehitlerimizin Kanından alan ay yıldızlı Ak al bayrağımızın özgürce dalgalana bilmesi için canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz, şehitlerimizin emanetleri emanetimizdir. Aziz şehitlerimizi Rahmet ve minnetle Gazilerimizi şükranla anıyor saygılar sunuyorum´´ dedi.

 

Ardından Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu da kısa bir konuşma yaptı. Karasu Konuşmasında Ülkemizde Okuma oranın çok düşük olduğunun altını çizerek ´´Maalesef Türk Toplumu Televizyona ve İnternete ayırdığı vaktin çereğini bile kitap okumaya ayırmıyor, Maalesef bu çok üzücü bir durum´´ diyerek Kitap okumanın öneminden bahsetti ve kütüphanenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Son Olarak Aksaray valisi Aykut Pekmez Bir konuşma yaptı. Aykut Pekmez de Konuşmasında Emniyet müdürlüğü Tarafından Okulumuza kazandırılan kütüphanenin önemine değinerek ´´ Emniyet genel müdürlüğümüzce  Türkiye genelinde  okullarımıza kütüphane kazandırılması Projesi kapsamında ilimizde de daha önce 3 okulumuza kütüphane kazandırmıştık, bu dönemde de 4 okulumuza kazandırılan dördüncü okulumuzun kütüphanesini açmış olacağız, bu kütüphanemizde yeni ilçemiz Sultanhanı´nda  yapmayı uygun gördük. Elbette bu vatan için, bayrak için, ülke için şahadete gözlerini kırpmadan yürüyen şehitlerimizi unutmamız mümkün değil, onlar hepimizin her Türk milletinin gönlünde sonsuza dek yaşıyacaklar´´ Dedi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri