Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezi törenle açıldı

Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezi törenle açıldı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Şehit ve gazi aileleri için oluşturulan koordinasyon merkezi düzenlenen törenle açıldı
 
Piri Mehmet Paşa Çarşısı içerisinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Aykut Pekmez  şehit aileleri ve gazilerle her zaman bir araya geldiklerini onların dertlerini dinleyerek sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Aksaray Belediyesi tarafından oluşturulan; içerisinde kütüphane, derslikler, sohbet odaları ve ailelerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini yapabilecekleri çok amaçlı salonların yer aldığı şehit ve gazi koordinasyon merkezi sayesinde ailelerin bir araya gelerek kaynaşacaklarını ve birlikte etkinlikler düzenleyerek iyi vakit geçireceklerini belirten Vali Pekmez; merkezin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Ağustos ayının son haftasının Türk tarihi açısından çok önemli bir hafta olduğunu vurgulayan Vali Pekmez konuşmasında: ?26 Ağustos 1071 Anadolu´nun kapılarının açıldığı bir tarih Ahlat´ta ve Malazgirt´te atılan tohum bütün Anadolu´yu sararak Anadolu´yu kara parçası olmaktan bizim için vatan haline getirmiştir. Yine 30 Ağustos 1922´de de Anadolu´nun ilelebet Türk toprağı Türk vatanı olacağının tüm dünyaya haykırışıdır. Ulu önder Atatürk etrafında birleşen milletimiz ile birlikte tüm dünyaya özgürlük için neler yapabileceğini gösterdi. Aynı şekilde 15 Temmuz 2016´da da Cumhurbaşkanımızın önderliğinde aynı şekilde tüm dünyaya Türk milletinin özgürlük için vatan için neler yapabileceğini tüm dünyaya meydanlardan haykırdı. Elbette vatanı vatan yapan onun uğrunda şehit olan, bütün vatan toprağını adeta kanları ile sulayan şehitlerimiz sayesindedir. Aziz milletimiz söz konusu vatan olduğunda, namus olduğunda Türk Bayrağı olduğunda ezan olduğunda gözünü kırpmadan şehadette yürümeden çekinmemiştir. Tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz minnetle şükranla anıyorum. Bizler belediyemizle kamu kurumlarımız ile birlikte şehit yakınlarımızla gazilerimizle her zaman bir araya gelmeye çalışıyoruz. Onların sorunları, dertleri ile ilgilenmeye çalışıyoruz. Bu merkez sayesinde şehit yakınları ve gazilerimiz hep beraber kaynaşacaklar. Burada yapılacak etkinliklerle burada iyi vakit geçirecekler.? dedi.
 
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise Ramazan ayında şehit yakınları ve gazilere böyle bir merkezin açılması için söz verdiklerini belirterek 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi önemli bir günde bu merkezin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
 
Şehit ve gaziler ile yakınlarının çok değerli olduğunu vurgulayan Yazgı konuşmasında şunları söyledi: ?Burada çok güzel faaliyetlerin gerçekleştireceği yeni bir alan oluşturuldu. Şehit ve gazilerimiz bizler için önemli ve çok değerli. Biz burada konuşabiliyorsak hizmetlerimizi yapıyorsak, bu vatan için gözlerini kırpmadan vatan için kendi canını fedan eden kıymetli şehitlerimiz ve vatan için yaralanıp gazi olan değerli gazilerimiz sayesindedir. Bu merkezde hep beraber çok farklı çalışmalar ortaya koyacağız. Bu önemli ve anlamlı günde burada bir kez daha söylüyoruz, şehit ailelerimiz ne isterlerse ne emrederlerse her zaman emirlerini yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur.? dedi.
Şehit ve gazi aileleri adına konuşan şehit babası Yunus Gümüşsoy ise belediye tarafından düzenlenen merkez sayesinde ailelerin ortak bir buluşma noktasında bir araya geleceklerini, ailelerin burada çeşitli etkinlikler yapacaklarını belirtti.
Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ ise merkezin şehit yakınları gazi ve yakınları için önemini belirterek hizmetin sunulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından yapılan duanın ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi. 2 katlı merkezi gezerek incelemelerde bulunan Vali Aykut Pekmez merkezin şehit yakınları ve gazilere hayırlı olmasını diledi. 
 
Merkezin açılış törenine İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehit yakınları katıldı.


Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri