Şehit ve Gazi Yakınlarına Müjdeli Haber

Şehit ve Gazi Yakınlarına Müjdeli Haber

Devlet Kurumunda Çalışan Hizmetli Ünvanlı Şehit ve Gazi Yakınlarına Müjde

DEVLET KURUMUNDA ÇALIŞAN HİZMETLİ ÜNVANLI ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA MÜJDE

Başbakanlık Hizmetli Unvanlı Şehit ve Gazi Yakınları konulu bir genelge yayımladı. Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede Hizmetli unvanlı şehit ve gazi yakınlarının büro hizmetlerinde görevlendirilmesi hususuna azami özen gösterilecektir denildi.

 

Öğrenim durumları sebebiyle mevzuat gereği hizmetli kadrolarına atanmış şehit ve gazi yakınlarının büro hizmetlerinde görevlendirilmesi konusu TBMM´de Torba Yasa kapsamında görüşülmüştü. Bu bağlamda şehit ve gazi yakınlarının "Hizmetli" unvanlı kadro ve pozisyonlar yerine "Memur" unvanıyla atanabilmelerinin yolu açılmıştı.

İşte bununla ilgili bir genelge Başbakanlık tarafından yayımlandı.

 

BAŞBAKANLIK GENELGESİ

 

Başbakan Binali Yıldırım imzalı genelgede şunlar kaydedildi:

"Malumları olduğu üzere terörle mücadelede canını ve kanını feda ederek bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizin yakınları 3713 Terörle Mücadele Kanunu´nun Ek 1. maddesi kapsamında kamu idarelerinde istihdam edilmekte olup,özellikle hükümetimiz döneminde bir devlet politikası olarak 3712 sayılı kanundan doğan hak sahipliğinin kapsamının genişletilmesiyle birlikte daha fazla sayıda şehit yakını, gazi ve gazi yakınımız kamuda istihdam hakkına kavuşmuştur. Bu haktan yararlanarak kamu kurumlarımızda istihdam edilmeye başlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en uygun çalışma koşullarının sağlanması hükümet olarak her zaman gözettiğimiz önceliğimiz ve vefa borcumuzdur.

 

Bu çerçevede kamu idarelerince öğrenim durumları sebebiyle mevzuat gereği hizmetli kadrolarına atanmış şehit ve gazi yakınlarının büro hizmetlerinde görevlendirilmesi hususuna azami özen gösterilecektir."

HABER:MERVE TOSUN



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri