Şehit Kadir Yıldız'ın ismi sokağa verildi

Şehit Kadir Yıldız


3 Şubat 2020 günü Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Kadir Yıldız (25) geçen hafta  Aksaray'da Ulu Cami önünde kılınan cenaze namazının ardından binlerce vatandaşımızın gözyaşı ve dualarıyla ebedi istirahatgahına gönderildi. 

Şehidimiz için Cuma günü yapılan Belediye meclis toplantısında 
1678 nolu sokağın ismi değiştirilerek ŞEHİT KADİR YILDIZ SOKAĞI olarak değiştirilmesi teklif edildi. Teklif okunduktan sonra oy birliğiyle el kaldırılarak karara bağlandı. Meclisin kararıyla kabul edilen sokak Alparslan Türkeş Bulvarı ile Selçuk Bulvarını birbirine bağlayan 1678 nolu sokak şehit Kadir Yıldız'ın yaşadığı sokak olarak biliniyor. Konuya en büyük tepki Ailesinden geldi acımızı hafiflettiği diyerek Başkan Evren Dinçer’e teşekkür eden Şehit babası Atay Yıldız karar için  el kaldıran tüm meclis üyelerine teşekkür etti. 

Şehidin amcaoğlu olan Veterinerler odası başkanı Önder Yıldız da alınan karar acılı aileye verilebilecek en güzel serinletici hediye olmuştur kararı alandan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi. 

  
Şehit töreninde şehit yakınları Ulu Cami önündeki şehidin tabutuna sarılarak ‘Vatan Sağolsun, Milletimiz sağolsun, Şehidim Mekanın cennet olsun” sözleriyle yürek dağlamışlardı. .



Anahtar Kelimeler: Şehit Kadir Yıldız' sokağa verildi
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri