Şehit Öğretmenler düzenlenen sergiyle anıldı

Şehit Öğretmenler düzenlenen sergiyle anıldı

Şehit Öğretmenler düzenlenen sergiyle anıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı, Öğretmenler Günü münasebetiyle, şehit öğretmenlerin fotoğraflarından vinol baskı tekniği kullanılarak türetilen ve 29 eserden oluşan bir sergi düzenledi. 

Böylesi önemli bir günde, kültür ve sanat ögeleri kullanılarak şehit öğretmenlerin anılmasının son derece kıymetli olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Sergide dışa yansıyan ilk unsur belki resimler gibi görünüyor ama derinlerde çok daha farklı anlamlar gizli. Görsel ve işitsel malzemelerin kişiliklerin inşasında önemli bir işleve sahip olduğunu biliyoruz” dedi. Öğretmenler Günü’nde, şehit öğretmenleri anmaya vesile olan serginin düzenlenmesine emek veren herkese teşekkür ettiklerini de belirten Şahin, “Bir kere daha şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin de Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” dedi. Sergi açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Keleş, şehit öğretmenleri asla unutmayacaklarını belirtirken, Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay ise eserlerin hazırlanış sürecine dair bilgiler verdi. 

Katılımcıların sergi gezmesinin ardından, etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan isimlere Rektör Şahin tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi. 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri